Liverpul da podigne bistu Divoku Origiju, konačno Njukasl, Brajton se spasio i produžio svoju agoniju

Autor: Nemanja Janošev
subota 04.12.2021.
17:59
Izvor: Sportske.net

Ekipa koja je u ovoj sezoni premijeršipa postigla 43 gola umalo je stala u Vulverhemptonu.

Liverpool FC
Liverpool FC

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula pobedili su Vulverhempton sa 0:1 (0:0) u utakmici 15. kola Premijer lige!

Liverpul je bio dominantniji tim, ekipa koja je konstantno napadala, pokušavala da ugrozi gol rivala, ali nisu često uspevali u tome. Svakako, tako nešto je bilo za čuđenje budući da "crveni" poseduju najubojitiji napad među "ligama petice" i postigli su gol na svakoj utakmici ove sezone. Poslednji put su priliku da zatresu mrežu rivala propustili 7. marta ove godine protiv Fulama.

Dijogo Žota je imao dve najbolje prilike za Liverpul. Mogao je Portugalac lako da se proslavi protiv bivšeg kluba, ali je prvobitno glavom za nijansu bio neprecizan  u prvom poluvremenu, da bi se propisno obrukao u drugom delu kada je imao stopostotnu šansu, ali je na gol-liniji pogodio Konora Koudija.

Vulvsi su tražili situacije iz kontranapada. Pre svih, stripljivo su čekali Raul Himenez i Adama Traore, ali nisu ozbiljnije ugrožavali gol Alisona Bekera. Tim sa "Enfilda" je bio nešto nervozniji. Neretko su čvršće nego što bi trebalo startovali na protivničke igrače u želji da dođu do lopte. Kako i ne bi, kada su u podsvesti imali poraz Čelsija, pa bi im pobeda donela prednost u odnosu na "plavce". 

Sjajnu šansu propustio je Sadio Mane u završnici kada je briljirao na golu Žoze Sa, napadi gostiju nisu utihnuli i konačno im se taj pritisak isplatio. Čekali su na to 94 minuta, a onda nova bravura Divoka Origija koji je u prošlosti bivao heroj Liverpula protiv Evertona, Barselone i Totenhema u Ligi šampiona, a pamtiće se doprinos i na ovom duelu! Doprinos, koji možda reši pitanje prvaka Engleske.

Njukasl je konačno uspeo da trijumfuje ove sezone! Fudbaleri Edija Haua savladali su minimalnim rezultatom ekipu Barnlija i tako su njihove nade za opstankom ostale veoma žive. 

Pogodio je, a ko drugi nego najbolji strelac Kalum Vilson i to u 40. minutu. Iskoristio je katastrofalnu reakciju golmana Barnlija Nika Poupa koji je ispustio loptu nakon što je izašao po nju na centaršut. Vilson je bio pribran i efektno pogodio nebranjeni deo gola.

Fudbaleri Sautemptona odigrali su nerešeno (1:1) utakmicu sa Brajtonom iako su imali prednost sve do 98. minuta meča.

Brajtonov niz utakmica bez pobede produžio se na 11 mečeva, prosto neverovatno. Mladi Albanac Armando Broža iskoristio je asistenciju Nejta Redmonda i svojim pogotkom doneo prednost "svecima".

Utakmica je zašla u duboku nadoknadu, a onda je Nil Mopej u 98. minutu postavio konačnih 1:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke