Liverpul držao fudbalski čas od 60 minuta, pa se uspavao, kasno buđenje Sparsa!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 05.05.2024.
19:25
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč videli smo u Liverpulu, a završnica je mogla biti još uzbudljivija.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula savladali su na domaćem terenu ekipu Totenhema rezultatom 4:2 u okviru 36. kola engleske Premijer lige.

Izabranici Jirgena Klopa odigrali su savršenih sat vremena na Enfildu nakon čega su vodili sa čak četiri gola razlike, a opuštanje u završnici meča na kraju nije koštalo "Redse".

Domaćin je od samog početka meča preuzeo terensku inicijativu i pokazao da će se Totenhem dobrano namučiti, što su nagovestile dve velike šanse Salaha koji je pogodio prečku, te Eliota čiji je udarac odbranio jedan od defanzivaca rivala.

Liverpul je poveo već u 16. minutu posle lepe timske akcije, centaršut Gakpa je na pravi način dočekao Mohamed Salah koji se ušunjao iza odbrane Sparsa i glavom matirao pomalo nespretnog Vikarija.

Nastavili su "Redsi" sa ubitačnim napadima, zapretili preko Gakpa, a prednost je udvostručio Endi Robertson koji je iskoristio dobijenu loptu posle udarca Salaha i sproveo je u mrežu u 45. minutu susreta.

Totenhem je morao da krene na sve ili ništa, što je ostavljalo mnogo prostora za kontranapade Liverpula, a prvi je u 50. minutu iskoristio Kodi Gakpo posle odličnog centaršuta Eliota s desne strane.

Harvi Eliot potvrdio je svoj kvalitet i devet minuta kasnije, 21-godišnji Englez postigao je fantastičan pogodak sa 20-ak metara kada se činilo da je Liverpul na pragu veoma ubedljive pobede.

Endž Postekoglu izvršio je trostruku izmenu nakon četvrto gola, što je razdrmalo ekipu, pa je Ričarlison smanjio zaostatak Totenhema u 72. minutu posle asistencije Džonsona.

Pet minuta kasnije, Brazilac se našao u ulozi asistenta prilikom gola Hung-Min Sona, te se činilo da ćemo dobiti neizvesniju završnicu na Enfildu.

To se, pak, nije dogodilo, pa je Liverpul ostvario veliku pobedu kojom je osvojio 78. bod, dok je Totenhem ostao na petoj poziciji Premijer lige sa 60 bodova.

Poslednjih pola sata u dresu Liverpula odigrao je momak srpskog porekla Stefan Bajčetić i to nakom višemesečne pauze zbog teške povrede.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke