Liverpul - Gambitna ili izgubljena sezona?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 12.10.2022.
10:46
Izvor: Sportske.net

Gde treba tražiti krivca?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Da li je Jirgen Klop najveći krivac slabih rezultata Liverpula ove sezone?

Ne bi se reklo, mada je možda došlo do određene doze zasićenja, osvojio je sve sa ovim klubom i možda je bilo vreme da odmori ili za neki novi izazov. 

Ipak, nije on glavni krivac za dešavanja u Liverpulu na početku sezone, krivce treba tražiti u upravi. 

Šta su učinili letos?

Počelo je sa ostavljanjem Manea na cedilu, Senegalac je otišao nakon dugog razmišljanja u Bajern iz Minhena, nekako je odbačen prelako, iako je doneo dosta toga lepog klubu. Usledilo je nekoliko transfera, a čini se da je Liverpul sada ekipa koja izgleda prosečno, čak i oni koji su izgledali kao svetska klasa, sada izgledaju kao prosečni premijerligaški fudbaleri. Ne samo to, Salahu je ponuđen ugovor van nekih normalnih okvira kluba, jasno je da su sada drugi nezadovoljni jer imaju čoveka koji je daleko iznad. 

Najveći problem je na sredini terena, to je definitivno. 

Henderson već ima 32 godine, Alkantara ima 31, Milner 37, Keita i Okslejd Čembrlejn definitivno odlaze po Bosmanovom pravilu na kraju sezone pa i nisu nešto zainteresovani...

Fabio Karvaljo, Kurtis Džons i Harvi Eliot su fudbaleri koji su morali da preuzmu veliku odgovornost na sebe, pre svega jer je Artur van stroja četiri meseca. 

Dovođenje Artura će možda biti pogodak, ali i njega treba sačekati pa onda suditi. 

Čini se da je Liverpul u nekom prelaznom periodu, a da li će ova sezona biti gambitna zarad nekih narednih? 

To ćemo saznati kada dođe naredni prelazni rok, ukoliko Liverpul bude kupovao samo da bi popunjavao rupe, teško da bismo sezonu mogli nazvati "gambitnom", već izgubljenom, a isti slučaj će biti ukoliko Klop bude otišao...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke