Liverpul i Čelsi pod moranjem, Juve hvata "poslednji voz“

Autor: Mladen Heleta
utorak 04.10.2022.
11:00
Izvor: Sportske.net

U utorak i sredu se nastavlja takmičenje u UEFA Ligi šampiona, a na programu su mečevi trećeg kola grupne faze.

EPA-EFE/PETER POWELL ↑
EPA-EFE/PETER POWELL ↑

Povezane vesti

U utorak se igraju utakmice u grupama A, B, C i D.

Derbi večeri je u Milanu između Intera i Barselone u sklopu grupe C. Na našem portalu ćete moći posebno da pročitate zanimljivosti iz čuvenih duela ovih timova u sezoni 2009/2010. Velika težina će biti i u njihova predstojeća dva okršaja. Bajern je rutinirao i jedne i druge u prva dva kola, pa je jasno da će Inter i Barsa u direktnom obračunu u ovom i sledećem kolu odlučiti ko će biti drugi u ovoj grupi i plasirati se u osminu finala. Inter je ozbiljnoj krizi rezultata, Roma mu je uzela meru u subotu i crno-plavi gube korak u domaćem prvenstvu. Barselona igra odlično u španskoj ligi, za vikend je pala Majorka, a Levandovski je počeo da rešeta. Ipak, protiv Bajerna se videlo da Katalonci još uvek nisu spremni i za one najjače timove Evrope, ali sezona je duga i Ćavi polako ali sigurno sklapa kockice. Ogroman je ulog, Barselona je favorit, ali to je bila i u polufinalu te famozne 2010. godine. Od krucijalne važnosti za Inter biće da roviti Romelu Lukaku  bude spreman da pomogne, jer ova ekipa nije ista sa njim i bez njega.

AdmiralBet daje kvotu 1.58 na tip GG na meču u Milanu.

Bajern u drugom meču ove grupe dočekuje Viktoriju Plzenj. Bavarci su u petak pregazili Bajer Levekuzen u Bundesligi i prekinuli seriju od četiri meča bez trijumfa. U Ligi šampiona je sastav Julijana Nagelsmana, za sada, bez greške i trebalo bi da se dogodi pravo čudo pa da šampion Nemačke ne zabeleži ubedljivu pobedu. Bajern je kroz istoriju uglavnom lako izlazio na kraj sa klubovima iz Češke.

Grupa A nam donosi ostrvski derbi između Liverpula i Glazgov Rendžersa, koju domaćin prosto mora da dobije, jer je u prva dva kola osvojio „samo“ tri boda. Liverupul je u očiglednim problemima ove sezone. I igra i rezultati nisu na nivou. U Premijer ligi samo dve pobede iz sedam mečeva, za vikend remi sa Brajtonom, u Ligi šampiona debakl u Napulju i težak trijumf protiv Ajaksa. Sujeverni ovo posrtanje vezuju za famoznu sedmu sezonu Jirgena Klopa u klubovima koje je vodio. Ta sedma sezona mu je bila očajna i u Majncu i u Dortmundu, a tako je krenula i aktuelna sedma u Liverpulu.  Vicešampion Lige Evrope Glazgov Rendžers je na svojoj koži osetio razliku između tog takmičenja i Lige šampiona. Doživeo je dva teška poraza od Ajaksa i Napolija, ali pred Liverpul se mora uzeti u obzir motivacija škotskih ekipa kada igraju protiv engleskih. Pa setite se samo partije Škota protiv Engleza na Vembiju, na poslednjem Evropskom prvenstvu, kada su ostavili srce na terenu i osvojili jedini bod na tom turniru.

AdmiralBet nudi kvotu 1.95 na tip DP1 na "Enfildu".

U ovoj grupi će Ajaks dočekati zahuktali Napoli i ovo je duel koji će privući one prave zaljubljenike u fudbakl. Oba tima gaje ultra-ofanzivan fudbal. Ajaks pomalo kašljuca u holandskoj ligi, ali u Ligi šampiona će Dušan Tadić i drugovi imati ogromnu motivaciju da sruše pravi hit dosadašnjeg dela sezone. Napoli je lider Serije A, lider ove grupe u elitnom takmičenju, a način na koji pobeđuje ostavlja bez daha. Lućano Spaleti radi sjajan posao. Napoli konačno deluje spreman za velika dela, a poseban apostrof stavljamo na Gruzina Kviču Kvarackeliju. Momak se igra fudbala, podseća na one istinske majstore i driblere iz 80-ih i 90-ih godina 20. veka i treba odati priznanje skauting službi Napolitanaca, koji su ga pronašli u Dinamu iz Batumija. On je pre toga skrenuo pažnju na sebe u dresu ruskog Rubina, ali nije delovalo da može da dođe do top nivoa. Na stadionu „Dijego Armando Maradona“ rađa se nova zvezda svetskog fudbala.

U grupi C imamo neočekivan poredak na tabeli posle dva kola i u utorak je poslednja šansa za dvostrukog prvaka Evrope Porto da se vrati u igru, pošto je i dalje na nuli. U goste mu dolazi Bajer Leverkuzen, nakon brodoloma u Minhenu u petak. Iznenađujući lider grupe Klub Briž dočekujue Atletiko Madrid. Izabranici Dijega Simeonea stižu u Belgiju nakon pobede u Sevilji i možda je došlo vreme da se bajka Briža zaustavi.

AdmiralBet nudi sjajnu kvotu od 2.25 na pobedu Porta

U grupi D je Antonio Konte pod velikim pritiskom. Totenhem ima polovičan učinak, u subotu je poražen od Arsenala u derbiju Premijer lige, a sada ide na noge pobedniku Lige Evrope Ajntrahtu iz Frankfurta i ne sme da izgubi. Konte nikada u Ligi šampion nije napravio značajan rezultat i evo mu prilike da za početak izađe iz ove grupe, u kojoj je njegov tim realno najjači. Prvoplasirani Sporting gostuje „fenjerašu“ Marseju. Sporting bi već sada mogao da overi osminu finala drugu godinu zaredom, dok šampionu Evrope iz 1993. godine igra samo pobeda kako bi ostao u životu.

U sredu se igraju utakmice u grupama E, F, G i H.

Derbi u Londonu igraju Čelsi i Milan, evropski velikani koje kroz istoriju povezuju imena kao što su Karlo Anćeloti, Rud Gulit, Marsel Desai, Andrej Ševčenko i Ernan Krespo. Milan je lider grupe E, ali će biti oslabljen za svog najboljeg igrača Rafu Leaa, dok Čelsi ima samo jedan bod iz dva kola i jedan jedini cilj pred sobom, a to je pobeda. Izuzetno važan meč odigraće Salcburg i Dinamo Zagreb u Austriji. Eventualni pobednik postaće legitimni kandidat za plasman u nokaut fazu.

Kvota na pobedu Čelsija u AdmiralBetu je 1.75.

Šampion Evrope Real dočekuje Šahtjor u susretu dve vodeće ekipe grupe F. Ovo je treća sezona u nizu da su ovi timovi u istoj grupi, a Šahtjor je pre dve godine uspeo da savlada Madriđane. Sada bi to bilo ravno čudu. Lajcig i Seltik su podbacili na startu takmičenja, a posebno se to odnosi na nemački klub, koji večeras kako zna i ume mora da osvoji tri boda, ukoliko želi da dobije zadnju šansu za osminu finala.

U grupi H Benfika dočekuje Pari Sen Žermen u okršaju timova sa maksimalnim učinkom. Parižani su mnogo kvalitetniji i ići će da već u Lisabonu stave do znanja ko je najbolji klub grupe. Posrnuli Juventus će biti domaćin Makabiju iz Haife i želeće da uhvati „poslednji voz“ da makar ostane u igri za plasman u osminu finala. Pobeda je imperativ, a ukoliko se do nje ne dođe, pitanje je da li će basnoslovna izlazna klauzula spasiti trenera Masimilijana Alegrija.

AdmiralBet nudi kvotu 1.86 na tip 1-1 u Torinu.

Lider grupe G Mančester siti ugostiće Kopehagen i biće to prilika za „pumpanje“ timske statistike prvaka Engleske, kao i individualne njegovog napadača Erlinga Halanda. Direktna borba za drugo mesto vodiće se u Sevilji, između istoimene domaće ekipe i Borusije iz Dortmunda. I jedni i drugi su u lošoj fazi. Sevilji gori pod nogama u svim takmičenjima, igra očajno, a Borusija je za vikend doživela neočekivani poraz od Kelna i potvrdila da je nestabilna ekipa, na koju se ne može osloniti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke