Liverpul ima pol-poziciju pred finalnu trku, Vest Hem se izvukao!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 19.05.2021.
23:05
Izvor: Sportske.net

Sve će biti rešeno u poslednjem kolu.

EPA-EFE/Alex Livesey
EPA-EFE/Alex Livesey

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula pobedili su Barnli na gostovanju sa 3:0 u utakmici 37. kola Premijer lige.

Paralela sa Formulom 1 idealna je za situaciju u kojoj se Liverpul nalazi nakon ovog trijumfa. Klub sa "Enfilda" došao je do krucijalne pobede, pred poslednje kolo kada će morati da potvrde pol-poziciju u odnosu na Lester osvojenu na ovom meču.

Imali su "crveni" pregršt šansi na ovom susretu, posebno u prvom poluvremenu. Firmino, Mane, Salah i Tijago su bivali neprecizni iz izglednih pozicija, a nije naivno igrao ni Barnli koji je znao gde treba da napada. Koristili su najslabiju kariku Risa Vilijamsa, međutim, nisu ni oni uspeli to da pretvore u prednost.

U završnici prvog dela, Liverpul dolazi do prednosti. Posle kombinacijeManea i Robertsona na levom boku, Firmino natrčava na povratnu loptu i trese mrežu.

Jurila je četa Jirgena Klopa i gol-razliku i stoga su napadački nastavili u nastavku.Centaršut Manea u pogodak je pretvorio odlični štoper Nejt Filips, koji je odradio lavovski posao ove sezone u odsustvu silnih štopera.

Pobedu Liverpula potvrdio je Aleks Okslejd-Čembrlen odličnim golom posle solo-akcije i postavi konačnih 3:0.

Vest Hem je imao svoje šanse da ranije dođu do pobede nad Vest Bromom što bi im donelo tri boda prednosti u odnosu na Totenhem čime bi izborili direktan plasman u Ligu Evrope. Ovako, morali su da strepe do završnice.

Deklan Rajs je promašio penal pogodivši stativu u ranom delu meča, da bi potom Pereira to kaznio i doneo prednost domaćima. Ipak,sjajni Suček donosi poravnanje pred pauzu. Sve do samog finiša, bilo je 1:1, a onda su tihi heroji Anđelo Ogbona iAntonio uzeli sva tri boda za "čekićare".

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke