Liverpul je najmalerozniji tim u sezoni, a sada je kristalno jasno zašto

Autor: Nemanja Janošev
utorak 31.01.2023.
13:30
Izvor: Sportske.net

Pozadina svega postoji.

EPA-EFE/Tim Keeton
EPA-EFE/Tim Keeton

Povezane vesti

Posle sezone u kojoj su ih dve utakmice delile do večnosti, do kvarteta trofeja, do toga da "pređu igricu", Liverpul se suočava sa najgorom kampanjom u eri Jirgena Klopa.

Maleri, razočaranja, problemi, nehomogenost - četiri reči koje bi mogle da se upotrebe kada bi se analizirala dosadašnja sezona ovog tima. Klub je na prodaju, odnosno, priželjkuje nove investitore, kako kaže Fenvej Sports Grupa, što je definitivno poremetilo unutrašnju strukturu, a verovatno i odnose.

Ali, hajde da su administrativni problemi jedino s čime se Liverpul trenutno nosi, već se iste boljke ponavljaju iz nedelje u nedelju. Tim izgleda apsolutno rastrojeno na terenu, bez one kohezije koja ih je krasila godinama unazad - a većina igrača je nepromenjena. Lak su plen za dobar deo ekipa koje odluče da ih napadnu. Njihova ofanziva se teško sporazumeva i ne dolaze lako u situacije da postižu golove kao lani, a i kada se desi da uđu u određene šanse - ne koriste ih. 

Samopouzdanje je na niskom nivou kod većine igrača izuzev Alisona čije odbrane su sprečile da Liverpul ima još koji poraz na svom kontu.

U pozadini svega postoji razlog koji je opravdan i logičan, ali nijednom profesionalnom klubu ne bi smelo da se događa išta slično. U pitanju je zdravlje. Apsolutno je neprihvatljivo da jedan tim ovog nivoa na polovini sezona ima samo pet igrača koji nisu imali nijednu povredu! To su treći golman Adrijan, Džo Gomez, Nejt Filips, Harvi Eliot i Mohamed Salah. 

Čak 22 igrača su bila van stroja u nekom trenutku ove sezone i u zbiru su blizu 200 utakmica koje nisu igrali. Dakle, Klop je gotovo svaki put morao da menja kombinaciju za sastav i onda se nađu pojedinci koji tvrde da je Nemac jedini krivac za ono što se dešava u ovoj sezoni...

Danas se je stigla informacija sa "Enfilda" da će mesec dana morati da propusti i Ibrahima Konate, te Klop neće moći da računa na njega za mečeve sa Vulvsima, Evertonom i Njukaslom, a potencijalno ni protiv Real Madrida u Ligi šampiona.

EPA-EFE/ANDREW YATES

Naravno, sve oči Jirgena Klopa morale bi da budu uprte u kondicionog trenera, ali i klupskog doktora, kojeg, gle čuda, Liverpul nije imao od letos, pa do početka 2023. godine?! Četiri meseca je trajala potraga pravog lica i ona je stigla u vidu Džonatana Paudera koji je prethodno radio u Fudbalaskoj asocijaciji Engleske i Brentfordu. "Redsi" su ostali bez šefa lekarske sekcije Džima Moksona potpuno neočekivano, samo nedelju dana pred početak prvenstva.

Od tada, krenulo je s povredama Luisa Dijaza, Dijoga Žote, Roberta Firmina, Virdžila van Dajka, Ibrahime Konatea, Nabija Keite, Trenta Aleksander-Arnolda, Endija Robertsona, Alisona, Fabinja, Tijaga Alkantare, Džordana Hendersona, Darvina Nunjeza... Kad vidite ova imena u bolničkom krevetu jasno je da bi svaki tim bez njih izgubio "žicu". Još ukoliko su neadekvatno lečeni...

Nekako je teško poverovati da je kondicioni trener Andreas Kornmajer taj koji je podbacio. U klubu je od 2016. godine, prethodno je radio u Bajernu čak 15 godina i Klopov je čovek od poverenja.

Liverpul, koji je organizaciono napredovao u svim elementima od dolaska Jirgena Klopa sada izgleda potpuno rastrojeno: bez sezone u kojoj može da se napravi veći rezultat (osim čuda u LŠ), sa pregšrt povreda, bez ideje da li će novi vlasnici doći i kada i bez sportskog direktora Džulijena Vorda koji na kraju sezone napušta klub.

Sve ovo što im se događa u ovom trenutku zvuči tako logično, zar ne?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke