Liverpul je najveća žrtva Premijer lige posle reprezentativne pauze!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 13.11.2023.
23:40
Izvor: Sportske.net

Činjenice su tu.

EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula trenutno se nalaze na drugom mestu tabele Premijer lige i nije mnogo nedostajalo da već imaju zalihu poena u odnosu na prvoplasirani Mančester siti.

Dogodio im se nesrećan i kontroverzan poraz od Totenhema sa dva igrača manje, a potom su u utakmici u kojoj su promašili mnoštvo izglednih šansi remizirali sa Lutonom. No, izabranici Jirgena Klopa igraju znatno bolje nego li što je to bio slučaj prošle sezone kada su izborili Ligu Evrope i ponovo su takmac za titulu.

A, koliko su zreli za tako nešto možda će reći i predstojeći meč koji je zakazan za subotu, 25. novembar od 13.30 protiv Mančester sitija. Ono što je Jirgen Klop kazao nakon meča sa Brentfordom ponovo je izazvalo navijače drugih timova da ga prozivaju "jer opet traži izgovore". Nemac je istakao da je postalo neverovatno kako Liverpul igra toliku količinu utakmica prvi nakon reprezentativne pauze i zaista je u pravu.

Naime, od sezone 2019/20, njegov tim je najviše puta, po završetku pauze za reprezentacije, igrao utakmice subotom u onom najranijem terminu od 13.30 - čak sedam puta do sada, a 25. novembra biće to osmi susret takvog tipa. Prvi naredni tim u tom pogledu jeste Čelsi sa tek tri takve utakmice, koliko imaju Totenhem i Everton, dok Mančester siti, recimo, ima svega jednu, dok će druga doći protiv Liverpula za dve sedmice! Interesantno, i ta prva je bila protiv iste ekipe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke