Liverpul je tih samo na tržištu, a Slot pravi novi udarni trio

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 25.08.2024.
19:25
Izvor: Sportske.net

Slot na 2/2.

EFE/ADAM VAUGHAN
EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula pobedili su Brentford rezultatom 2:0 (1:0) na svom "Enfildu" u okviru 2. kola Premijer lige.

Možda jesu jedini tim u Premijer ligi, pa i u ostalim najjačim šampionatima u Evropi, koji nije doveo nijedno pojačanje za prvi tim, ali Liverpul u ovom momentu ne pokazuje da im bilo šta nedostaje.

Međutim, činjenica je da je sezona duga, da će doći i povrede i da će im biti neophodan kvalitet, posebno na pozicijama štopera i zadnjeg veznog, a tu dubinu trenutno nemaju.

No, imaju znatno bolju igru nego li što su prikazali na premijeri protiv Ipsviča. Bili su konstantni tokom čitavog meča za razliku od prošle utakmice, a napadački trio u senci podseća na onaj koji su sa Mohamedom Salahom činili Roberto Firmino i Sadio Mane. Demonstrirali su da će i ovog puta iz kontranapada otključavati odbrane rivala i u 13. minutu su fenomenalno odigrali od Salaha, preko Žote, do Dijaza za najavu žurke na "Enfildu". 

Brentford je pokušavao, ali uzalud. Niti su bili konkretni, niti dovoljno brzi, niti imali dobru ideju. 

Mogao je Liverpul daleko ubedljivije da slavi i mnogo ranije da reši pitanje pobednika da Mark Fleken nije imao svoje popodne. Holanđanin je blistao i sprečavao egzekucije mnogih.

Konačan rezultat delo je Mohameda Salaha koji je karakteristično utrčao sa desnog krila i pogodio levicom pokraj Flekena.

Liverpul je u dva kola postigao četiri pogotka, nije primljen nijedan, a sve pred okršaj sa Mančester junajtedom idućeg vikenda. Brentford piše prvi poraz posle trijumfa nad Kristal Palasom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke