Liverpul lider Premijer lige!

Autor: Lazar Nikolić
subota 02.04.2022.
15:23
Izvor: Sportske.net

Barem u naredna dva sata

EFE/ANDREW YATES
EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula pobedili su Votford rezultatom 2:0 u meču 31. kola Premijer lige na svom "Enfildu" i tako postali lideri prvenstva Engleske.

Gosti su bili ravnoporavan rival na "Enfildu" i imali veliku priliku u 22. minutu Juraj Kucka je izašao sam ispred golmana Alisona, ali je Brazilac sjajno odbrani. 

Već u narednom napadu usledila je kazna, Džo Gomez je odlično centrirao, a Žota, u svom stilu, udarcem glavom doneo prednost Liverpulu.

Imao je Portugalac još jednu priliku u prvom delu susreta. Igrao se 38. minut kada je Žota dobro šutirao, ali je golman Votforda Ben Foster odbranio njegov udarac.

Veliku priliku za izjednačenje imao je Žoao Pedro u 57. minutu, ali je njegov udarac završio pored gola.

Imala je ekipa Jirgena Klopa još nekoliko prilika preko raspoloženog Žote i Firmina da postigne pogodak i tako reši meč, ali je konačna odluka pala tek u 88. minutu kada je Kucka skrivio jedanaesterac, a Fabinjo fantastično izveo penal i potvrdio pobedu Liverpula.

"Crveni" su trenutno lideri Premijer lige sa 72 boda, dva više od Mančester sitija, koji svoj meč 31. kola igra od 16 sati protiv Barnilija.

Votford je na 18. mestu sa 22 boda i boriće se za opstanak do kraja šampionata.

U sledečem kolu igra se derbi prvenstva, Mančester siti na "Etihadu" dočekuje Liverpul.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke