Liverpul nastavlja da "sanja" Ligu šampiona, Čelsi sve dublje "tone"!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 26.04.2023.
22:39
Izvor: Sportske.net

Notingem Forest bolji od Brajtona.

EPA-EFE/ISABEL
EPA-EFE/ISABEL

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula savladali su Vest Hem u gostima sa 2:1 u meču 33. kola engleske Premijer lige, i tako nastavili trku za četvrtim mestom koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Nije počelo dobro u Londonu za ekipu menadžera Jirgena Klopa. "Čekićari" su poveli već u 12. minutu fenomenalnim golom Lukasa Pakete na asistenciju Antonija.

Ipak, radost domaćih navijača nije dugo trajala, jer je Kodi Gakpo samo šest minuta kasnije poravnao rezultat posle još jednog šuta sa distance.

Poveo je Vest Hem još jednom posle 10 minuta igre u drugom delu, gol je postigao Džarod Boven, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda.

Kada su gosti "preživeli", usledio je kontra udarac. Igrao se 67. minut kada je štoper Liverpula Žoel Matip iskoristio sjajan centaršut iz kornera Robertsona i glavom zakucao loptu u mrežu Fabijanskog, takoodneo bodove na "Enfild".

Još jedno razočaravajuće veče bilo je za navijače Čelsija. "Plavci" su kod kuće poraženi od Brentforda sa 2:0. Tako je ekipa menadžera Frenka Lamparda upisala i peti uzastopni poraz u svim takmičenjima i sada je tek 11. na tabeli.

Brentford je poveo u 37. minutu posle autogola kapitena Čelsija Sezara Aspilikuete.

Gosti su preko Brajana Mbuema duplirala prednost 12 minuta pre kraja meča i do kraja rutinski sačuvala veliko vođstvo.

Zanimljiva utakmica viđena je u Notingemu gde je domaći Forest savladao Brajtona sa 3:1. Tako su domaći "pobegli" iz "opasne" zone, a Brajton pao na osmo mesto prvenstvene tabele.

Domaći su imali idealnu priliku da povedu iz penala u 11. minutu, ali je golman Brajdona Džejson Stil odbranio udarac Brenana Džonsona.

Kazna je usledila u 38. minutu kada je Fakundo Buonanote doveo goste do prednosti.

Uspeo je Forest da izjednači do kraja prvog dela, autogolom Paskala Grosa.

Domaći su stigli do potpunog preokreta u nastavku. Prvo je Danilo u 69. minutu pogodio za 2:1, da bi Morgan Gibs-Vajt u sudijskoj nadoknadi  iz penala potvrdio trijumf Foresta.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke