Liverpul nije porodica!

Autor: Stefan Matić
subota 04.04.2020.
18:34
Izvor: Sportske.net

Toliko od mantre kada se stavi na istinski test.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Korona pandemija finansijski "kasapi" premijerligaše.

Klubovi sa Ostrva i čelnici lige su u prošlosti imali par susreta ne bi li se dogovorili oko nastavka takmičenja. Datum je nekoliko puta bio pomeran, sada se diskutuje o nastavku PL, ali u samo par gradova gde bi timovi bili po dva meseca izolovani od svih, uključujući i svojih porodica.

Finansijski trenutak je onaj koji diktira poslovanje, ali za sada igrači bogatih klubova PL nisu "žrtvovali" svoje plate kao timovi iz na primer Španije.

Krivica se svaljuje na čelnike lige i samih klubova, ali potezi koji stižu sa vrha nisu odgovarajući.

Vlada Velike Britanije ima program za zadržavanje radnih mesta tu gde jesu gde se u razmeri sa platom zaposlenom isplaćuje deo zarade. Po pisanju BBC-ja premijerligaši i te kako koriste ovu "šemu".

Njukasl, Totenhem, Bornmut i Norič su među prvima potvrdili da su svi zaposleni osim samih fudbalera na prinudnom odmoru. Njima će tako Vlada VB isplaćivati 80 procenata plate dok će ostalih 20 procenata isplaćivati sami klubovi.

Korona virus koronavirus Premijer liga

Od danas ovu "šemu" koristi i šampion LŠ i izvesni prvak Engleske Liverpul.

U februaru "redsi" su izašli sa sledećim brojkama:
- Profit pre poreza je iznosi 42 miliona funti
- Promet od 533 miliona funti
- Prošle godine su samo na isplaćivanje agenata potrošili 43 miliona funti

Pojedini zaposleni u klubu su u razgovoru sa BBC-ijem izjavili kako se ne osećaju više kao "član porodice".

"Kako to da klub koji ima promet koji se meri milionima koristi vladin nacrt za svoje zaposlene kada je taj novac potrebniji drugim poslovima? Razočaran sam, ovakav nacrt treba da koriste ugroženi poslovi", izjavio je neimenovani zaposleni Liverpula.

Dodatni šamar "redsima" udara to što se Everton već zauzeo da će sami podmiriti plate svojih zaposlenih.

Nema opravdanja, i Totenhem i Liverpul su bili prošlogodišnji finalisti Lige šampiona. Katanac traje tek četiri nedelje na PL, ovo nije način kako se ponašaju šampionski klubovi.

Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
koma73
Monday, 06.04.2020
14:28

Mali klub, slučajno trenutno dobar, pa će opet da potone i vrati se na svoje mesto, borba za TOP4.

avatar
_mladen_
Sunday, 05.04.2020
16:20

Vlasnike Liverpula zanima samo licni profit, da je drugacije, davali bi veci novac za transfere, ne bi morao Klop prvo sve da zaradi a onda da trosi to sto je zaradio. Tako sa "porodica" sigurno nije amer biznismen i imaju srece jer je Klop tu, niko sa ovom politikom ne bi uspeo da dostigne ovaj nivo do kojeg je Klop doveo Liverpul. U Liverpulu ima love, ali oni maste brkove samo tako od toga, zato dovode igrace do 50 miliona maksimalno. Samo kada su prodali Kutinja ulozili su neku vecu sumu i od tad nista. Proslo leto nista, ovo leto 50 miliona ce biti maksimum iako ima love koliko hoces. Tako da se neko ne zavarava, Liverpul jeste porodica, ali vlasnici nisu deo nikakave porodice. Hteli su da povecaju karte, pa su naleteli na zid, tu su se vec pokazali.

avatar
Mirjevac
Tuesday, 07.04.2020
00:13

Odkud je lova Liverpulu, jedino sto je osvojio proslu LS i to je sve, a te pare i one od Kutinja su potrosili za igrace, Liverpul se razbacivao sa parama dok je imao, kupio golmana za 80 miliona, kupio beka za preko 80miliona i para vise nema, igrace nije prodavao osim Kutinja, zato Liverpul nema para! Naravno da njegov gazda ima para ali to nisu parekoje klub zaradio i zato se one nesmeju ulagati, zato sad Citi ima problema sto je ulagano novca koje nije kluub zaradio! Liverpul je ispusena lula, kad ode Klop posto je najavio da ode, onda ce on ponovo cekatii 30 godina da nesto osvojii!

avatar
Mirjevac
Thursday, 09.04.2020
00:24

Ja ne mrzim ni Liverpul ni bilo koji drugi klub, vec ne navijam za njega, ali ako od Klop i odu mane i salah kako se prica onda ce Liverpul i bas biti ispusena lula! Sto se tice gazde on je u pravu, engleska vlada je sve ovo oko virusa olako shfatila i kasno se propremila, i kad se sve to razvilo sad oni hoce da uzmu pare od klubova i od drugih firmi, a da ne daju iz drzavne kase! Taj gazda Liverpula i sve gazde svih klubova su placali porez na klub na dobit, na dobit igraca, tako da je drzava kasirala bas mnogo i sad kad ta drzava treba da odvoji pare iz drzavnog budzeta za te radnike koji ostaju bez polsa, ona to nece vec trazi da to neko drugi urdi! Ja sam na strani gazda, a drzava da izvrsi svoje obaveze, kao sto su klubovi izvrsili svoje obaveze prema drzavi kroz porez!

avatar
_mladen_
Wednesday, 08.04.2020
17:44

Nije ispusena lula uopste, iako bi ti to hteo, samo imaju gazde koje vise vole da pare zavrse u njihovom dzepu. Bukvalno Liverpul nikad stabilniji nije bio i sada ima love, samo necu da se raspravljam sa ljudima koji mrze Liverpul i zele mu sve najgore.

avatar
Savoa
Saturday, 04.04.2020
22:31

Pa mislim glupi naslovi, ti klubovi su u vlasnistvu stranih, sa Liverpulove strane americkih vlasnika, bas njih briga oce li iko ovo smatrati dobrim ili losim, gledaju svoju korist, nisu kupili Liverpul jer su ga voleli, kao i Abramovic i seici Celzi i Siti... Liverpul jeste porodica, a tu se sigurno ne racuna vlasnik, vec igraci i ostali zaposleni koji rade uz tim i naravno navijaci, uzasno i ruzno jeste, ali sto upirati prstom u LIVERPOOL prstom treba upirati u bahate Amere...

avatar
The Red Army
Sunday, 05.04.2020
12:29

Junajted isto ima amere za vlasnike, i oni jos vise muzu klub nego ovi vasi, ali su isplatili ful plate unapred za svih 900+ radnika 🤷‍♂️ never walk alone hahahaha

avatar
theDarkKnightRises
Sunday, 05.04.2020
14:20

Ameri su gazde MU ali oni kje da isplate sve zaposlene u klubu druze to je pravi tim pozz

avatar
zlogi
Saturday, 04.04.2020
19:36

Sto se tice Liverpula samo cu reci Ameri. Ti ljudi ce se koristi svim samo da sto manje para daju iz svog dzepa. NJihov cilj je sto veca zarada sa sto manje ulaganja. Totenhem sa druge strane, da se ne lazemo, je puko strahovito mnogo novca oko stadiona. Ostali su finansijski dosta slabiji samim tim ne cudi njihova odluka.

avatar
Mirjevac
Saturday, 04.04.2020
23:07

A kome nije cilj novac i zarada pogotovo ako vodi neko firmu ili eto neki klub? Zar sad moraju igraci i kluubovi da snose teret, zbog krivice vlade engleske, koja se kurc..a, ko i nasa i nije na vreme reagovala oko virusa, i sad trebaju da ispastaju privatni klubovi!

avatar
Mirjevac
Tuesday, 07.04.2020
00:19

ZLOGI: Ti bogati klubovi placcaju poreze i to pozamasne, a od tih njihovih poreza deo ide za takvr slucajeve kad se dese, i to je trebala drzava da odvoji kao sto je odvojila za druge firme ili fabrike za njine radnike! Psto su klubovi ko svako drugo preduzece!

avatar
zlogi
Monday, 06.04.2020
15:48

""Kako to da klub koji ima promet koji se meri milionima koristi vladin nacrt za svoje zaposlene kada je taj novac potrebniji drugim poslovima? Razočaran sam, ovakav nacrt treba da koriste ugroženi poslovi", izjavio je neimenovani zaposleni Liverpula." - da sramota bude jos veca.
U pravu si svako je tu zbog zarade, ali ovo je teska sramota za Liverpul, pogotovo kad se uzme u obzir sta je Junajted uradio. Junjted 1:0 Liverpul ^^

avatar
The Red Army
Sunday, 05.04.2020
12:31

Ameri su i u junajtedu, pa su isplatili ful plate za mesec unapred za svih 900+ radnika, nema opravdanja za ovo, jos veci paradoks je sto se vode mantrom never walk alone hahaha
Koji bre mbape sanco koji bakraci 😂