Liverpul ovog puta nije zaboravio znak interpunkcije na kraju rečenice

Autor: Nemanja Janošev
subota 08.05.2021.
23:37
Izvor: Sportske.net

Kako da ne pobediš kad Salah asistira Maneu?

EPA-EFE/Paul Ellis
EPA-EFE/Paul Ellis

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula pobedili su Sautempton sa 2:0 i na taj način se osvetili "svecima" za poraz u prvom delu sezone od 1:0 i to sa kamatom.

Bilo je od izuzetnog značaja za Liverpul da dobiju ovaj meč. I ušli su u njega nešto bolje, sa Fabinjom u centru terena, koji je uspešno održavao balans između dve linije tima, a kada je bilo potrebno da se igra nešto brže, Brazilac se rotirao sa Vajnaldumom.

Liverpul je u prvom poluvremenu odigrao znatno bolje, Mane je ponovo pokazao nedostatak konkretnosti u pojedinim trenucima, a Salah je takođe iskazao svoje mane. Da, lepo ste primetili ovaj rečenični sklop, to je i bio cilj. Nakon što je Egipćanin promašio nekoliko odličnih prilika, odnosno gađao predvidivo za Frejzera Forstera, usledila je asistencija za Sadija Manea - prva koja se dogodila između njih u ovoj sezoni! Lepo je Diogo Žota skrenuo pažnju Janiku Vestergardu tako da Mane ostane sam u duelu protiv, ipak slabijeg Voker-Pitersa i glavom sprovede loptu u mrežu.

Pomenuti Žota je i sam mogao nekoliko puta da se upiše i u ofanzivi "crvenih'' je svakako bio najenergičniji. Nije bilo sreće za njega da kruniše dobru partiju golom. 

EPA-EFE/Alex Pantling

U drugom delu susreta Sautempton je bio taj koji je više pretio i tražili su rupe u odbrani i dalje aktuelnog šampiona Engleske. Svakako, ima ih u tandemu koji je nastupio ove večeri. To su bili Nejt Filips i Ris Vilijams.

Nije bilo Ozana Kabaka u odbrani i taj izostanak je bio vidan. Ris Vilijams prosto nije defanzivac na kojeg u ovom trenutku ozbiljno može da se računa, ali u nedostatku opcija i on igra. To što nije primljen gol, ne znači da je on bio odličan. Bio je solidan, ali i dalje je pokazivao nesigurnost, tromost i slabo se postavljao u pojedinim trenucima. Srećom po njega, napadači Sautemptona nisu napunili svoja oružja na ovoj utakmici.

Više puta ove sezone, s akcentom na minula dva kola, Liverpul nije stavljao tačku na utakmicu. Nakon vođstva, gubili su po dva boda protiv Lidsa i Njukasla, a ovog puta novu gramatičku grešku, svojim prvim golom u dresu kluba sa "Enfilda", nije dozvolio Tijago Alkantara.

Šest bodova manje od četvrtoplasiranog Lestera, uz meč manje, ne deluje nedostižno, ali će Klopu i njegovim momcima morati mnoge kockice da se slože ne bi li ipak igrali najelitnije evropsko klupsko takmičenje i naredne sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke