Liverpul plaća klauzulu za najjači vezni red u Premijer ligi?

Autor: Milovan Longinov
sreda 28.02.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Jedan od najtraženijih igrača...

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbalski klub Liverpul priprema se na život bez Jirgena Klopa, a na meti za narednu sezonu je vezista Porta - Alan Varela.

Prema informacijama portugalskog O Žoga, skauti Liverpula već neko vreme prate odličnog 22-godišnjeg vezistu, koji po stilu igre podseća na Havijera Maskerana. 

Varela je u Porto stigao iz Boke Juniors prošlog leta za samo osam miliona evra, pa je ovo u najavi još jedan vrhunski posao "zmajeva". Njegova otkupna klauzula iznosi čak 70 miliona evra, ali će Liverpul pokušati da ispregovara niže obeštećenje.

Konkurencija u veznom redu Liverpula je velika, jer su letos došli Vataru Endo, Aleksis MekAlister, Dominik Soboslaj i Rajan Gravenberh, ali na leto odlazi Tijago Alkantara, a rotacija je preko potrebna. 

Varela je izuetno agresivan igrač, odlično se pozicionira na terenu i donosi balans u igri, pa ni ne čudi što je u tefterima brojnih skauta. 

Očekuje se da uskoro debituje i za reprezentaciju Argentine, do sada je upisao nastupe samo za omladinsku selekciju prvaka sveta.

Pogledajte o kakvom igraču je reč:


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke