Liverpul pokreće revoluciju u Premijer ligi, na udaru agenti!

Autor: Ivan Cvetković
petak 14.09.2018.
15:20
Izvor: Sportske.net

Ovo bi moglo da obraduje mnoge navijače.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Čelnici Premijer lige pokrenuli su inicijativu da se klubovima u tom takmičenju zabrani davanje novca menadžerima igrača kao bonuse ukoliko fudbaleri potpišu za taj klub.

Na taj način, agenti su postali vrlo moćni u svetu fudbala jer je to postala praksa svuda u svetu, na kraju su plaćeni od sve strane - igrača i kluba.

Ovakav predlog stigao je nakon transparentne objave Liverpula iz aprila ove godine u kojoj se navodi da je klub potrošio blizu 27 miliona funti samo na obeštećenje agentima tokom letnjeg i zimskog prelaznog roka protekle sezone.

U tom periodu, "Redsi" su, kaparisali Mohameda Salaha, Dominika Solankea, Endija Robertsona, Aleksa Okslejd-Čemberlejna i Virdžila van Dajka.

Menadžeri su u 17 od 19 transfera povezanih sa Liverpulom (bilo dolasci ili odlasci) zarađivali i od kluba i od igrača.

Vrhuška Premijer lige želi da uvede da svaki menadžer mora da ima bankovni račun na teritoriji Ujedinjenog kraljevstva kako bi transakcije bile transparentne.

Izgleda da je duploj zaradi agenata u Engleskoj došao kraj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 16.09.2018
09:57

Iskreno, mnogo me više svrbi šta se ovde događa sa menadžerima. Neverovatno povezivanje sa decom iz Partizanove škole, procenat koji dobijaju kod prvog ugovora, koji bi trebalo da je automatski, kao deo ugovora o školovanju igrača i nikako manji od 5 godina. Menadžeri kod nas služe upravama da potkradaju klubove. Plus, ovaj haos i kampanja protiv Krstajića, rekao bih - protiv reprezentacije, jer kako drugačije tumačiti intervjue Nastasića i Milivojevića na dan, dva pred utakmice u Ligi Nacija.

avatar
Volem Vosu
Wednesday, 17.10.2018
22:46

Pre bih rekao da upravo Krstajic sa Kokezom i menadzerima radi protiv reprezentacije.

avatar
NikkiCFC
Friday, 14.09.2018
18:35

Pa kako ce sad Junajted koji placa po 20m menadzerima da bi ih klubovi izabrali. Pogba, Lukaku, Sancez...

avatar
MaNcHesTeR_ed
Saturday, 15.09.2018
00:00

Lepo, kazes igracima da raskinu ugovor sa menadzerom ili letis iz kluba, za ta 3 igraca mogu da se uzmu 300miliona, Icardi,Dybala i SMS taman

avatar
NikkiCFC
Saturday, 15.09.2018
02:43

Moja poenta je bila da su njih trojica dosli samo zbog toga u Junajted. Ova trojica takodje nece bez nestvarnog novca koji Junajted placa. Sad kad se ukine to nece niko da im dodje.

avatar
Agent Provocateur
Friday, 14.09.2018
16:03

To moze da dovede do kontra situacije u kojoj ce agenti insistirati da njihovi igraci pregovaraju sa italijanima, nemcima i spancima pre nego sa englezima radi njihove duple provizije.

avatar
Kolos
Saturday, 15.09.2018
01:44

Ako to bude princip onda su igrači teški debili jer ne umeju sami da odaberu gde bi želeli da igraju nego im neki drugi ljudi to rade koje poznaju nekoliko godina. A može i da se desi da u tom slučaju igrači daju otkaz menadžerima pa neka se oni snalaze kako hoće.

avatar
Kolos
Saturday, 15.09.2018
15:46

To je tačno, ali opet, od prilike je nemoguće redovno kriti takve stvari, insajdera uvek ima svugde u prošuškalo bi se. U tom slučaju bi mendžer ispao lažov, odnosno da krije stvari od svog ''klijenta'', što ne bi izašlo na dobro. Čak bi se kazne mogli uvesti ili staviti u ugovore. Ovo su sve spekulacije naravno, videćemo kako će se pokazati novi stav prema menadžerima.

avatar
Agent Provocateur
Saturday, 15.09.2018
15:02

Ne radi se o tome, igraci ne moraju ni da znaju da ih trazi npr totenhem ako menadzer prezentuje samo ponudu atletiko madrida npr. Oni igraju ali veruj mi da nemaju veze sa mnogim aspektima svog zivota i karijere

avatar
Mangus
Friday, 14.09.2018
16:01

Ako se svi udruze,mozda i uspeju. Uefa je pokusala i nije uspela. Potrebni su menadzeri, ali ne mogu biti toliko jaki da i velikane fidbala ucenjuju