Liverpul provetrio kuću, baš kada je prašina predstavljala opasnost

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 13.05.2021.
23:28
Izvor: Sportske.net

Rezime meča.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Liverpul je ostao u trci za Ligu šampiona, sezona je i dalje živa, ali ne zavisi sve od njih...

Kada je zaista bilo važno, Liverpul je otvorio sve prozore u kući i pustio da vetar duva sa svih strana. Zaista, tako je bilo. Izluftirali su se "crveni" i izašli kao pobednici protiv najvećeg rivala Mančester junajteda

Klop je znao da mora da igra otvoreno na ovom duelu i da nema šta da izgubi, niti čeka. Liga šampiona bi u suprotnom mahala u nekom od dva voza koji idu za London.

Takođe, nemački strateg vrlo dobro zna da Mančester junajted nije taktički ni blizu drugog mesta koje drže po bodovima u Premijer ligi u ovom trenutku i i iskoristio je to na najbolji mogući način. Rizikovao je, jeste primio dva gola, od čega prvi nesrećno, ali je znao da je njegov tim u stanju da da više.

Sjajan posao radili su napadači i vezisti u momentima kada je klub sa "Enfilda" bio u zaostatku i to je razlog dobrog odgovora ekipe i četiri gola u mreži Dina Hendersona.

Ono što je Junajted mogao, jesu bile kontre, tako su se i vratili u ovaj meč, probavali još nekoliko puta, ali oni svakako mogu da kažu da su mislima na nekom drugom mestu (čitaj: finale Lige Evrope) i to im se neće uzeti za zlo.

Ostaje u magli pitanje: Zašto Klop nije provetravao kuću ranije, protiv drugih rivala? Možda je sada kasno? U svakom slučaju, reakcija tima sa "Enfilda" bila je shodno potrebama i sada moraju da se nadaju barem jednom kiksu Ćelsija, kao i tome da je ovo "luftiranje" prostorija urodilo plodom. Da je miris Lige šampiona obuzeo prostorije i da za njih sezona ipak ne mora biti propast iako su, nesumnjivo, svi više očekivali.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke