Liverpul sa šest lakih "komada" protutnjao kroz Lids i uskočio u "poslednji voz" za Ligu šampiona!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 17.04.2023.
22:51
Izvor: Sportske.net

Tračak nade nakon sjajne partije i ubedljivog trijumfa.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula savladali su Lids kao gosti na "Eland roudu" sa 6:1 u meču 31. kola engleske Premijer lige.

Ekipa menadžera Jirgena Klopa došla je u Lids sa posle četiri uzastopne utakmice bez pobede i svoj "bes" iskalila na domaćinu večeras.

Tako su "crveni" ostali u igri za plasman u Ligu šampiona naredne sezone. Liverpul je posle pobede nad Lidsom osmi na tabeli sa 47 bodova, devet manje u odnosu na četvrtoplasirani Njukasl, dok je domaćin ostao na 16. mestu sa 29 bodova.

Gosti su poveli u 35. minutu kada je Aleksander-Arnold osvojio loptu na sredini terena, odigrao dupli pas sa Salahom i pronašao usamljenog Kodija Gakpa u petercu, a Holanđaninu nije bilo teško da loptu smesti u mrežu.

Samo četiri minuta bilo je potrebno Liverpulu da udvostruči prednost. Žota je proigrao Mohameda Salaha, a najbolji igrač "crvenih" u svom stilu pogodio gol Lidsa.

Nadu domaćinu dao je Luis Sinistera pogotkom nakon samo dva minuta igre u drugom delu, njemu je prethodila velika greška štopera Liverpula Konatea.

Nadao se Lids samo pet minuta, a onda je svojim prvim pogotkom u sezoni Diogo Žota vratio dva gola prednosti Liverpulu, sjajno mu je asistirao Džons.

Gosti su poveli sa 4:1 u 64. minutu. Gakpo je pronašao Salaha na desnoj strani, a Egipćanin rutinski pogodio dalji ugao.

Nastavio je raspoloženi Liverpul da "puni" mrežu rivala, a svoj drugi pogodak na meču postigao je Diogo Žota na asistenciju Hendersona u 74. minutu.

Konačnih i ubedljivih 6:1 za goste postavio je rezervista Darvin Nunjez u 90. minutu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke