Liverpul se boji scenarija "Dortmund 2015", ako Klop ode, već su našli trenera!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 28.02.2021.
09:31
Izvor: Sportske.net

Šta će se desiti na leto niko ne može da pretpostavi, ali znamo šta je bilo pre šest godina....

Twitter
Twitter

Povezane vesti

U Engleskoj sve veći strah, tačnije na Enfildu kada je u pitanju Jirgen Klop. Podsetimo on je nakon loše sezone u Dortmundu svojevremeno brzo prelomio iako nije imao nikakav posao na umu u tom trenutku. Naime, te sezone je Klop bio tek sedmi u šampionatu, ispao u drugoj rundi Lige šampiona, a nije uspeo da osvoji ni kup, Dortmund je stigao do finala, u Berlinu ih je sa 3:1 tukao Volfsburg.

Klop je tada izjavio da je njegova pozicija neodrživa, iako je imao ugovor i otišao sa "Vestfalena".

Sada se povlače paralele, naime, Liverpul bi mogao da im lošu sezonu, da eventualno ostane bez trofeja, ali i bez Lige šampiona.

Šta ako se istorija ponovi?

U tom slučaju bi Klop otišao, možda bi odmah prihvatio da zameni Leva nakon leta i da postane nemački selektor, ugovor ne znači ništa, Liverpul jednostavno ne može da ga zadrži.

Ništa nije sigurno, ali izvesno je da će, ako Klop ode klupu preuzeti Stiven Džerard. Klub prati njegov progres, on je prekinuo dominaciju Seltika u Škotskoj, vratiće Rendžersu titulu, pokazao je da je spreman za PL. No, opasnost su ponude drugih klubova, pa Redsi žele da se obezbede, da u skladu sa Klopovom situacijom rezervišu kapitena. On bi, bez sumnje bio dočekan kao heroj, ali to je uvek mač sa dve oštrice kako igračka legenda može da se snađe bez većeg iskustva. Mada, rad u Škotskoj je preporuka, nije ista situacija kao sa Pirlom recimo u Juventusu koji je bez ikakvog trenerskog iskustva seo na klupu prvog tima...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke