Liverpul se ispromašivao na "Enfildu" za sezonu "piši propalo"?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 15.08.2022.
22:58
Izvor: Sportske.net

Bez Darvina protiv Junajteda...

EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula i Kristal Palasa remizirali su večeras na svom "Enfildu" 1:1 (0:1) u okviru 2. kola Premijer lige.

Ni u drugoj rundi nove kampanje Liverpul nije uspeo da upiše trijumf. Jesu bili bolji protivnik, ofanzivniji, ali to nije bilo dovoljno da tim Jirgena Klopa prigrli tri boda protiv Vijerinog Palasa.

Igra jednog tima i jasna ideja drugog krasila je susret na kultnom stadionu. Liverpul je napadao od prve sekunde ovog meča, dok je Kristal Palas sa najvećim brojem svojih igrača stajao iza lopte.

Međutim, tako nešto im je i donosilo rezultat. Dok je Liverpul napadao u talasima, preko svojih brzonogih krila, gađajući često Darvina Nunjeza, Palas je strpljivo čekao kontranapade. U 32. minutu spremao se napad Liverpula kada je Salah bio sebičan i nije pružio loptu Eliotu na bok, a potom je u nastavku Fabinjo izgubio loptu koja je došla do Vinsenta Ezea i to im se obilo o glavu. Sjajan pas mladog ofanzivca ka Vilfredu Zahi koji je uhvatio Filipsa van linije sa Van Dajkom i ubitačna egzekucija najboljeg fudbalera Palasa za muk na „Enfildu“.

To nije sputalo Liverpul u njihovoj nameri da atakuju konstantno. Darvin Nunjez je imao nekoliko ogromnih promašaja i nedostatak čvrstine te tehnike u završnici jasno je uočljiv kada je ovaj napadač u pitanju. Kretnja ka praznom prostoru donosila mu je prednost, ali to nije previše pomagalo Liverpulu jer je Urugvajac promašivao. Čitav meč se borio sa bezobranim Joakimom Andersonom koji ga je doveo do pucanja nerava i usledilo je pomračenje uma skupocenog pojačanja „crvenih“. Na gurku Andresena sa leđa, Darvin se okrenuo i glavom udardio Andresona u lice koji se srušio, a Pol Tirni čije je suđenje bilo diskutabilno čitav meč, pokazao mu je zasluženi direktan crveni karton.

Liverpul je jurio zaostatak i imao igrača manje. Gore nije moglo. Ipak, Darvinov izostanak nije bio toliko vidljiv na terenu jer su domaći napadali još jače. I u 61. minutu, magija Luisa Dijaza stupila je na scenu. Uzeo je stvari u svoje noge, promešao odbranu Palasa i poslao loptu tamo gde Guaita nije mogao da je dohvati – 1:1.

Još pritisaka, još šansi preko Salaha, Fabija Karvalja, Trenta... Ali, rezultat se nije promenio. Dva kola, dva remija za vicešampiona Engleske i Evrope. Posle osvajanja Komjuniti šilda, snovi navijača bili su znatno veći od ovoga što kazuje tabela. Uz po koju povredu (nema Tijaga, Matipa, Firmina i Žote), gostovanje na „Old Trafordu“ posrnulom Junajtedu u narednom kolu biće borba za život i smrt. Sezona vrlo brzo može da umre...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke