Liverpul se "ugurao" u Sitijevu dominaciju, koji je rekord?

Autor: Nemanja Janošev
petak 03.12.2021.
18:05
Izvor: Sportske.net

Napad im je besprekoran, a na odbrani bi morali još da porade.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula imaju najbolji napad u dosadašnjoj sezoni Premijer lige, dok im je i odbrana među tri najčvršće u šampionatu.

Ipak, defanziva nije ono na šta se Liverpul najviše oslanja u ovoj kampanji premijeršipa, uprkos 12 primljenih golova. Ono u čemu su neumoljivi jeste napad i čak 43 postignutih pogodaka. To je za čak 10 više u odnosu na drugu najbolju ekipu u ovom segmentu - Čelsi.

Predvodi ih, naravno, Mohamed Salah sa 13 golova i osam asistencija, a zatim slede Dijogo Žota sa osam i Mohamed Salah sa sedam. Kada je reč o ukupnom broju egzekucija, ovo je treći najbolji rezultat nekog tima u Premijer ligi nakon odigranih 14 utakmica.

Najviše golova posle prvih 14 kola postigao je Mančester siti u sezoni 2011/12 - 48, dok su u kampanji 2017/18 imali učinak od 44. Potom sledi Liverpul i ponovo dva puta Mančester siti.

Ukoliko ovako nastave, igrači Jirgena Klopa mogli bi potencijalno da skinu rekord Mančester sitija iz sezone 2017/18 kada su "građani" šampionat okončali sa čak 106 golvoa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke