Liverpul slavi Bovena i Fabijanskog, Siti se vratio iz mrtvih i propustio pobedu! Lidsu bod nade!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 15.05.2022.
16:56
Izvor: Sportske.net

Kakav lud dan!

EPA-EFE/DANIEL HAMBURY
EPA-EFE/DANIEL HAMBURY

Povezane vesti

Fudbaleri  Mančester Sitija remizirali su u gostima sa ekipom Vest Hema rezultatom 2:2 i sada je trka za titulu dodatno zakomplikovana.

Liverpul ima šansu da pobedom nad Sautemptonom u utorak priđe Sitiju na bod zaostatka pred poslednje kolo koje je na programu naredne nedelje. Ipak, Siti i dalje drži sve u svojim rukama, jer ako pobedi Aston Vilu, sigurno će osvojiti titulu.

Boven je bio apsolutni heroj i navijača Vest Hema i Liverpula, pošto je iskoristio dve šanse u 24. i 45. minutu za ogromnih 2:0.

Siti je dominirao, imao šanse i posed lopte, a Vest Hem je do dva gola došao iz jedina dva udarca. U tom trenutku, Liverpul bi pobedom nad Sautemptonom mogao da se izjednači sa Sitijem, ukoliko u utorak pobedi Sautempton.

Ipak, Siti je u drugom poluvremenu dodao gas i već u 49. minutu Griliš je bio na pravom mestu i sa 18 metara je pogodio za 2:1. 

Siti je nastavio da dominira, šanse su se ređale, a u 69. minutu Cufal je postigao autogol nespretnom intervencijom, nakon Marezovog centaršuta, glavom je savladao Fabijanskog za 2:2.

Pet minuta kasnije Boven je imalo novu šansu, da postigne treći pogodak, ali je izblokiran.

U 77. minutu u igru je ušao Nobl, poslednji put u dresu Vest Hema, što je bio i najemotivniji momenat danas. 

U 83. minutu  dogodio se  ključan trenutak, pošto je Douson oborio Žezusa i napravio penal. Sudija je sačekao poziv iz VAR sobe potom i sam otišao da se uveri i pokazao na belu tačku, a udarac Rijada Mareza zaustavio je Fabijanski za nastavak ludila! 

Do kraja nije bilo promene rezultata, Vest Hem je doneo nadu Liverpulu, koji ako pobedi Soton, mora  da veruje da Stiven Džerard u poslednjem kolu može do čuda na "Etihadu".

Lids je uspeo da dođe do velikog boda u poslednjim trenucima meča sa Brajtonom. Gosti su poveli preko Velbeka, a onda je Strajk u nadoknadi pogodio za veliki bod. 

Lids je tako  preskočio Barnli, ima bod više, ali Barnli ima meč manje, tako da će do kraja voditi  veiku borbu.

U ostalim mečevima, Lester je razbio Votford u gostima  rezultatom 5:1, u meču koji nije imao rezultatski značaj. Vardi ji Barns su dali po dva gola, Medison jedan, dok je za domaće pogodio Žoao Pedro.

Aston Vila i Kristal Palas su remizirali 1:1, a isti rezultat bio je i na meču Vulverhempton - Norič, ali ni oni nisu imali rezultatski značaj ni za jedan tim.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke