Liverpulovo pojačanje sezone?

Autor: Milovan Longinov
sreda 27.12.2023.
08:45
Izvor: Sportske.net

Hvalospevi sa svih strana...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Kada je letos odjednom odjeknulo da 30-godišnji Japanac stiže iz Štutgarta, navijačima Liverpula zvučao je kao loš vic nakon što su propustili Enca Fernandeza, Mojzesa Kajseda i Romea Laviju.

Ali, pitajte sada navijače Liverpula da li bi bilo kim od njih menjali za svog novog miljenika, a to je sada definitivno - Vataru Endo! 

Japanac nije dobijao toliko šansu na otvaranju sezone, uglavnom je zadnjeg veznog igrao Aleksis MekAlister, ali kako je vreme odmicalo, tako je Endo zadobijao sve veće poverenje Jirgena Klopa. U ovom trenutku, deluje da je Vataru nezamenjiv u startnih 11.

Vataru je bio standardan u grupnoj fazi Lige Evrope, u kojoj je odigrao nešto manje od 400 minuta od mogućih 540. Ali, u Premijer ligi je prvi put starter uz 90 minuta na terenu, bio tek u 12. kolu na "Enfildu", u pobedi nad Brentfordom (3:0). Pre toga, čak četiri puta nije ni ulazio u igru, preciznije, u prvih 11 kola sakupio je tek nešto više od 100 minuta na terenu.

A onda je počeo da igra kao jedan od najboljih modernih veznih igrača u Premijer ligi, na poslednjih pet mečeva, četiri je odigrao po 90 minuta, a Jirgena Klopa je posebno impresionirao sinoć u Barnliju.

"Jedan od igrača koji bi trebalo da bude u konkurenciji za aktera meča je Vataru Endo. O Bože, kakvu je samo utakmicu odigrao", rekao je Klop. 

Zanimljivo, Endo je stigao za samo 20 miliona evra, čime je i najjeftinije letošnje pojačanje. Rajan Gravenberh je plaćen 40, MekAlister 42, a Soboslaj 70 miliona evra. 

Možda nije na poziciji koja je toliko upečatljiva, jer ne daje golove i ne asistira, ali je Vataru Endo zbog svih ostalih poslova koje obavlja na terenu, jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke