Liverpulu "pukao film" ovo je cena za Salaha?!

Autor: Boris Jovanović
subota 25.06.2022.
08:14
Izvor: Sportske.net

Da li posle Manea odlazi i drugi stub tima?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Da li je odlazak blizu?

Posle Sadija Manea, i Muhamed Salah bi mogao da napustili Liverpul. Senzacionalna vest stigla je iz Engleske, naime, izgleda da je "Crvenima" prekipelo, nema dogovora sa Egipćaninom oko novog ugovora i on bi mogao da ode ovog leta za oko 70 miliona evra.

Podsetimo "Faraon" ima 30 godina, ulazi u poslednjih 12 meseci ugovora i ovo je sasvim realna suma.

Problem je u njegovim zahtevima.

Naime, Salah od Liverpula za novi ugovor traži oko pola miliona evra nedeljno, odnosno nešto manje od 25 miliona po godini. To je značajno povećanje, ne baš duplo, ali on zarađuje oko 230 000, što je neznatno manje od Van Dajka, najplaćenijeg igrača u klubu.

Naravno, ako bi ga prodali, morali bi da kupe zamenu, doveli su Nunjeza, imaju Žotu, Firmina i naravno Luisa Dijaza, a mnogi veruju da bi mladi Harvi Eliot i pojačanje iz Fulama, Fabio Karvaljo mogli da dobiju šansu na toj poziciji.

Ali, ipak, priče da se odlazak Salaha ne bi toliko osetio su naučna fantastika. 

Jer, on je dao 31 gol prošle sezone i imao 16 asistencija u 51 nastupu za klub i daleko od toga je to bila njegova najbolja sezona...

Navodno, Real prati razvoj situacija i oni bi mogli da se pojave kao kupac za Egipćanina za koga se priča da bi čak smanjio i platu samo da se dokopa "Los Blankosa".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke