Liverpulu spektakl protiv Milana, Ale spakovao četiri Sportingu

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 15.09.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo veče u Ligi šampiona.

 EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula i Milana odigrali su izvanrednu utakmicu 1. kola Lige šampiona na "Enfildu", a trijumf je u uzbudljivom meču odeo domaći tim 3:2, uprkos zaostatku na poluvremenu od 2:1.

Prvu ozbiljniju šansu na utakmici imao je Divok Origi, ali je njegov pokušaj iz prve nakon centaršuta sa leve strane završio pored gola.

Već u petom munutu oprobao se i Diogo Žota, ali je Tomori požrtvovanom reakcijom izbacio loptu u korner. Nedugo zatim pokušao je i Matip, ali je njegov udarac glavom ukroćen.

Daleko bolja igra Liverpula krunisana je u devetom minutu nakon sjajnog prodora i gola Trenta Aleksander-Arnolda u 9. minutu. Desni bek Liverpula je sjajno odigrao dupli pas sa Mohamedom Salahom, pobegavši Rafaelu Leau, a Tomori mu je "pomogao" da lakše smesti loptu u mrežu.

Već u 12. minutu mogao da udvostruči prednost, a potom je već u narednom napadu sviran penal nakon igranja rukom Benasera.

Lopte se latio Salah, ali je Menjon rutinski pročitao pokušaj Egipćanina.

Tempo igre je opadao kako se poluvreme bližilo kraju, a u 42. minutu šok za navijače Liverpula priredio je Ante Rebić nakon što je postigao sjajan gol na asistenciju Leaa.

Već u 44. minutu došlo je do potpunog preokreta, a stelac je bio Brahim Dijaz, koji je uz mnogo sreće zatresao mrežu domaćin, nakon sjajne akcije u kojoj je učestvovalo nekoliko gostujućih igrača.

Šok terapija u finišu prvog poluvremena kao da je razljutila domaći tim, pa su već u 49. minutu izjednačili pogotkom Salaha na asistenciju Origija.

Liverpul je držao kontrolu igre od tog trenutka, ali bez pravih šansi sve do 69. minuta i sjajnog udarca iz prve Džordana Hendersona, koji je vratio vođstvo svom timu.

U drugom meču grupe B, madridski Atletiko nije uspeo da na svom terenu savlada Porto u meču završenom 0:0, pa će Liverpul drugo kolo dočekati kao lider na tabeli.

Fudbaleri Ajaksa rutinski su slavili na gostovanju Sportingu u Lisabonu pobedivši sa ogromnih 5:1. 

Već u uvodnih devet minuta bilo je 2:0 za "Kopljanike" i to zahvaljujući izvanrednom Sebastjanu Aleu. Sjajni napadač se već u drugom minutu dobro snašao i glavom zatresao mrežu domaćeg tima nakon odbitka.

Sedam minuta kasnije ponovo je bio najsnalažljiviji u protivničkom šesnaestercu, ovaj put na asistenciju Antonija.

Sporting se vratio u igru u 33. minutu golom Paulinja, ali je već u 39. minutu Ajaks vratio dva gola prednosti kada je Stiven Berghojs izvanredno utrčao kroz sredinu i rutinski zatresao mrežu.

Već u 47. minutu delovalo je da se Sporting vraća u igru, ali je pogodak Paulinja poništen. Kazna je stigla samo četiri minuta kasnije kada je Ale zaokružio het-trik. I ovaj put je to bilo unutar šesnaesterca, ponovo sa lakoćom svojstvenom Aleu.

Ale se nije zaustavio het-trikom, pa je u 63. minutu postigao i četvrti pogodak, koji se takođe nije mnogo razlikovao u odnosu na prethodne. Jednostavno, kralj kaznenog prostora.

Ajaks se ovom ubedljivom pobedom stigao do liderske pozcije na tabeli grupe C, zbog tri gola više u odnosu na Borusiju iz Dormunda, koja je sa 2:1 slavila na gostovanju Bešiktašu u Istanbulu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke