Ljorente brži od pištaljke u Firenci, Mile Svilar ponovo heroj Rome!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 10.03.2024.
22:46
Izvor: Sportske.net

"Vučica" nije stigla do pobede, ali je uspela da izbegne poraz u dramatičnoj završnici meča.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Fudbaleri Fiorentine remizirali su u Firenci sa ekipom Rome rezultatom 2:2 u okviru 28. kola italijanske Serije A.

Sjajan meč videli smo u Toskani gde je "Vučica" u poslednjem trenutku meča uspela da izbegne poraz, a u Rimu će slaviti i Mileta Svilara koji je ponovo odbranio penal

Odmah na početku meča, Lukaku je propustio izglednu šansu, a domaćin je to kaznio u 19. minutu kada je posle kornera Gonzalesa pogodio Luka Ranijeri.

"Ljubičasti" su mogli do barem još jednog gola, Mandragora i Sotil gađali su pored gola, dok je kod udarca Belotija odlično reagovao čuvar mreže Rome Mile Svilar.

De Rosi je tokom prvog poluvremena zamenio Manćinija kako ovaj ne bi zaradio isključenje, a Roma je posle pokušaja Kristantea početkom drugog dela igre stigla do izjednačenja.

Igrao se 58. minut kada je Husem Uar iskoristio dodavanje Anhelina i doneo izjednačenje "Vučici".

Radost gostiju trajala je svega 11 minuta, toliko je bilo potrebno Rolandu Mandragori da zatrese mrežu Svilara i donese svojoj ekipi novu prednost.

Fiorentina je mogla do novog pogotka i u 79. minutu kada je dosuđen penal za domaćina, a ulogu heroja Rome preuzeo je ponovo Mile Svilar koji je odbranio penal Biragiju.

Roma je potom krenula na sve ili ništa, a takav se pristup igračima Danijelea De Rosija i isplatio u praktično poslednjem trenutku meča kada je Dijego Ljorente sjajnim pogotkom doneo bod gostima iz Rima.

Čitav meč za Fiorentinu odigrao je srpski reprezentativac Nikola Milenković.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke