Ljoris poklonio, Remsdejl sačuvao - Arsenal je gazda Londona!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 15.01.2023.
19:25
Izvor: Sportske.net

"Tobdžije" iskoristile poraz Sitija i nakon slavlja u gradskom derbiju pobegle na "plus osam".

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

U derbiju severnog Londona, fudbaleri Arsenala savladali su kao gosti ekipu Totenhema rezultatom 2:0 u okviru 20. kola engleske Premijer lige.

Posle velike borbe i dinamične igre oba tima, "tobdžije" su autogolom Iga Ljorisa u 14. i pogotkom Martina Edegara u 36. minutu zasluženo slavile.

Nije prošlo ni 15 minuta meča kada je Sparse pogodio veliki peh, probio je Saka po desnoj strani i ubacio loptu u peterac rivala, a nakon nespretne reakcije Ljorisa Arsenal je poveo u 14. minutu susreta.

Odmah zatim, "pevci" su uzvratili preko Sona kojeg je zaustavio Ramsdejl, dok je na drugoj strani Partej pogodio stativu nakon sjajnog udarca sa distance.

Igrao se 36. minut kada je Martin Edegar šutirao sa više od 20 metara i pogodio donji levi ugao gola Totenhema čime je udvostručio prednost svoje ekipe.

Ponovo je na drugoj strani zablistao Ramsdejl u finišu prvog poluvremena kada je odbranio pokušaj Kejna.

Reprezentativac Engleske sprečio je i Sesenjona početkom drugog dela igre, na suprotnoj strani terena istakao se Ljoris svojom odbranom udarca Nketije, a ni nakon toga nije bilo promene rezultata do kraja susreta.

Arsenal je na najbolji mogući način iskoristio poraz Mančester sitija i uvećao prednost u odnosu na "građane" na vrhu tabele, sada ima 47 bodova, odnosno čak osam više.

Totenhem je trenutno peti u Premijer ligi sa 33 boda.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke