Ljudi, mora li fudbal u ovakvim uslovima?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 19.03.2018.
22:25
Izvor: Sportske.net

Svašta smo videli na fudbalskim terenima u regionu u poslednjih mesec dana, ali se čini da je primer iz Bosne i Hercegovne najdrastičniji do sada.

Screenshot/You Tube
Screenshot/You Tube

Povezane vesti

Fudbalska infrastruktura predstavlja problem velikom broju klubova na prostoru bivše Jugoslavije, pa smo tako u prethodnih mesec dana gledali utakmice koje su ličile na sve, samo ne na najvažniju sporednu stvar na svetu.

Crnogorci su bili najpragmatičniji, odlagali su utakmice zbog natopljenih terena i jakog vetra, dok se u Srbiji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini igralo po svaku cenu.

Najdrastičniji primeri u Super ligi bili su oni iz Kruševca i Subotice, ali to je ništa u poređenju sa onim što smo imali prilike da vidimo u Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Pre samo deset dana iz Banjaluke su stigle slike terena koji je ličio na oranicu i blatište ali to nije uticalo na odlaganje utakmica Borac - Krupa i Borac - Zrinjski.

Za vikend smo ponovo videli neverovatne prizore na terenima Premijer lige Bosne i Hercegovine. Krupa je ugostila Široki Brijeg na terenu koji je bio prekriven vodom i bez ikakve sumnje neuslovan za igru.

Pobednika i golova nije bilo, a kada pogledate na kakvom se terenu igralo biće vam jasno i zbog čega.

Dodajmo da su slične scene viđene za vikend i u Zagrebu, na utakmici Lokomotiva - Inter Zaprešić koju je gostujući tim dobio rezultatom 3:2. U prilogu su slike sa dve pomenute utakmice, a ne sumnjamo da je na mnogim drugim terenima situacija bila slična.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MaNcHesTeR_ed
Tuesday, 20.03.2018
11:48

Opet lepse igraju nego Mourinho

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 20.03.2018
11:46

Ovo stvarno nema nikakvog smisla, bolje odabrati neki random rezultat, barem ce igraci zdravlje sacuvati. U Zagrebu ajde-de, ali u BL katastrofa teren. Bila je situacija i od prije 10-ak dana kad je Blaz Sliskovic osuo drvlje i kamenje po Savezu, ali zaboli njih patka. Pretrpan kalendar, mora se igrati :D

avatar
Čerek Republika Srps
Tuesday, 20.03.2018
10:24

Ovo je besmisleno, jer ovakvi tereni uništavaju jednu predivnu igru što fudbal svakako jeste. Ali meni je još više besmislena odluka FSS da svi superligaši moraju da imaju reflektore ali travnjak nije toliko bitan. Npr,Zvezdin teren je na početku sezone izgledao kao pašnjak i koliko me sećanje služi,uloženo je oko 180 000 eura za novu podlogu. Ako uzmemo u obzir da Zvezda sigurno nije izabrala najjeftinijuopciju,dođe se do zaključka da se za 150 000 eura može srediti teren da bude malo više nego pristojan odnosno uslovan za igru. Pa zar nije prioritet da se tereni dovedu u pristojno stanje pa tek posle ostala infrastruktura, jer džabe i HiTech reflektori,svlačionice i ostalo kad ne postoji teren gde se može igrati utakmica.

avatar
Roj Kin 16
Tuesday, 20.03.2018
09:31

Hrvati su luksuz u odnosu na Bosance...

avatar
BlueMoon
Tuesday, 20.03.2018
01:53

SKANDALOZNO-Mislim da delegati nemaju veze sa ovim,poznato je da savez čini sve kako bi nanjeo stetu ligi,ovo je samo jedan od primjera gdje pokusavaju ismijavati nas fudbal,a sto je najgore i uspijevaju.Svi premijerligasi,zatim klubovi iz regionalnih liga RS-a i Federacije trebaju sto prije poceti bojkot saveza!

avatar
Mlacko
Tuesday, 20.03.2018
12:56

Savez nema veze sa ovim. O tome da li ce se igrati utakmica i da li ima uslove odlucuje sudija ;)

avatar
Milos90
Tuesday, 20.03.2018
00:56

Ko padne udavi se