Fiorentina teškom mukom "slomila" Sivas, goleada Bazela i Slovana

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 09.03.2023.
22:55
Izvor: Sportske.net

Leh blizu četvrtfinala, remi Genta i Bašakšehira.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Odigrane su četiri preostale utakmice osmine finala UEFA Lige konferencija.

Postignuti su sledeći rezultati: Fiorentina - Sivas 1:0, Bazel - Slovan 2:2, Gent - Bašakšehir 1:1 i Leh - Đurgarden 2:0.

Revanši su na programu za sedam dana.

Fiorentina se mučila protiv turskog Sivasa, iako je bila veliki favorit. "Viola" je bolju igru pružila u prvom poluvremenu, kada je imala tri lepe šanse, a jednu od njih nije iskoristio Luka Jović. U nastavku je pao tempo, ali je rezervista Barak u 69. minutu iskoristio kiks defanzivaca Sivasa i pogodio za 1:0 i prednost pred revanš. Luka Jović bio učesnik akcije za pobedonosni gol. Sivas je meč završio sa desetoricom na terenu, pošto je Maks Gradel u 94. minutu dobio direktan crveni karton.

Jović je odigrao ceo meč za domaće, Milenković je bio rezervista, a Terzić je preskočio ovaj duel zbog povrede.

Bazel i Slovan su odigrali jako uzbudljiv susret. Švajcarci su poveli u šestom minutu preko Amdunija, a izjednačio je Medvedev u 17. Bazel je na veliki odmor otišao sa vođstvom od 2:1, pošto je u 40. minutu gol postigao Zećiri. U nastavku još jedan gol slovačke ekipe i to Malika Abubakarija u 70. minutu za potpuni egal, pa će se sve rešavati u Bratislavi.

Stefano Okaka Čuka je pogotkom u 16. minutu doneo prednost Bašakšehiru u Gentu, da bi domaćin izjednačio golom Orbana u 35. minutu. Danijel Aleksić je igrao od 14. minuta za tim iz Istanbula, kada je zamenio Izraelca Karzeva.

Poljski Leh je protiv Đurgardena stekao veliku prednost pred revanš u Švedskoj. Antonio Milić je iz penala u 39. minutu doveo domaće u vođstvo, a konačnih 2:0 postavio je Marčvinski u 82. minutu.

OVDE možete pogledati šta se dešavalo u mečevima koji su igrani danas u ranijem terminu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke