LK - Bugari ''naljutili'' Murinjovu Romu, pukla ''petarda'', Kluž opet izgubio

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.09.2021.
22:55
Izvor: Sportske.net

Kompletirano je prvo kolo u Ligi konferencija.

@ASRomaEN/Twitter
@ASRomaEN/Twitter

Povezane vesti

Dok je Partizan vodio borbu u Nikoziji sa Anortozisom, gde je na kraju trijumfovao sa 2:0, odigrane su još četiri utakmice prvog kola grupne faze Lige konferencija.

Najubedljivija je bila Roma koja je na svom terenu savladala CSKA iz Sofije sa 5:1, u prvom kolu Grupe C. Gosti su uspeli da povedu posle nepunih deset minuta igre golom Kerija, ali je to bilo sve što je ekipa CSKA uspela da uradi u ovom meču.

Roma je izjednačila petnaest minuta kasnije golom Lorenca Pelegrinija, a za preokret se pobrinuo El Šaravi, golom u 38. minutu meča - 2:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a u 62. minutu Pelegrini svojim drugim golom rešava pitanje pobednika. Do kraja, trijumf Rimljana su još ubedljivijim učinili Mančini u 82. i Ejbraham dva minuta kasnije za konačnih 5:1.

U istoj grupi, uspešan na svom terenu bio je i norveški Bodo, koji je sa 3:1 savladao ukrajinsku Zorju.

Više neizvesnosti bilo je u Grupi D, gde se na vrhu tabele izdvojio češki Jablonec, pobedom nad bivšim Zvezdinim rivalom iz kvalifikacija za LE, rumunskim Klužom. Kamora je u 51. minutu skrivio penal, uz to je kažnjen i crvenim kartonom, a precizan sa bele tačke bio je Pilarž, za tri boda češkog tima i konačnih 1:0.

Za to vreme u Danskoj, domaći Randers je remizirao, 2:2 sa holandskim Alkmarom. Gosti su dva puta vodili, golovima Klasija i Pavlidisa u prvom poluvremenu, ali je Randsers poravnavao rezultat preko Pisingera u 27. i Gravesa u 68. minutu meča.

Grupa C

Roma - CSKA Sofija 5:1
Bodo Glimt - Zorja 3:1

Grupa D

Jablonec - Kluž 1:0
Randers - Alkmar 2:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke