LK - Čavrić heroj Slovana, Tadićev Fener se izgubio u "ludoj šumi"!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 09.11.2023.
23:00
Izvor: Sportske.net

Milan Borjan na visini zadatka.

EPA-EFE/ANTHONY ANEX
EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Povezane vesti

U terminu od 21 sat odigrane su sedam utakmica četvrtog kola grupne faze Lige konferencija.

Grupa A

Slovan Bratislava 1:1 Lil

Olimpija Ljubljana 2:0 Klasvik

Heroj Slovana večeras je srpski napadač Aleksandar Čavrić. On je doneo bod domaćinu golom za izjednačenje u 80. minutu. Pre toga je Lil došao do vođstva posle sedam minuta igre u drugom delu, a loptu iza leđa Milana Borjana smestio je Anhel Gomez. Primljen gol nije pokvario utisak o Borjanovom nastupu večeras, jer je doskorašnji kapiten Crvene zvezde u nekoliko navrata sprečio goste da da postignu drugi pogodak i stignu do trijumfa.

Olimpija se u Ljubljani mučila sa nezgodnim Klasvikom sa Farskih Ostrva, ali je crveni krarton veziste gostiju Frederiksberga u 63. minutu olakšao Slovencima, koji su golovima Davida De Dene Fernadeša i Mustafe Nurkića u završnici stigli do tri boda.

Standings provided by Sofascore

Grupa H

Ludogorec 2:0 Fenerbače 

Za ljubitelje fudbala u Srbiji večeras je bio zanimljiv i meč u Razgradu, jer je kapiten naše reprezentacije Dušan Tadić predvodio turski Fenerbahče na teškom gostovanju sa koga se neće vratiti u dobrom raspoženju. Ludogorec je večeras bio bolji tim i slavio golovima Jakuba Pjatkovskog u prvom i Ruana Seka u finišu drugog dela utakmice.

Standings provided by Sofascore

Grupa B

Brejdablik 2:3 Gent

Zorja 1:3 Makabi Tel Aviv

Sjajna utakmica viđena je na Islandu gde je domaći Brejdablik ispustio priliku da stigne do prvih evropskih bodova protiv Genta. Vodili su domaći na poluvremenu sa 2:1 golovim Svantorsona, ali su gosti preokrenuli u nastavku, a junak je bio Nigerijac Gift Orban koji je postigao het-trik večeras.

Makabi je poprilično lako savladao ukrajinsku Zorju Perec je postigao dva, a Lukasen jedan gol za goste, dok je "utešni" pogodak za Zorju delo Alfirenka.

Standings provided by Sofascore

Grupa E

Aston Vila 2:1 AZ Alkmar

U jednom od derbija dana Vila je posle 60 minuta gubila od AZ-a, ali je uspela da stigne do preokreta i pobede. Poveli su gosti golom Pavlidisa u 52. minutu, da bi Dijego Karlos izjednačio na isteku časa igre. Slavlje domaćinu doneo je Votkins pogotkom deset minuta pre kraja.

Standings provided by Sofascore

Grupa D

Klub Briž 2:0 Lugano

Belgijski Klub Briž bio je siguran večeras u duelu sa švajcarskim Luganom, a golove vredne tri boda za domaćina postigli su Tijago i Vanaken.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke