LK - Čavrić je junak, ispala Slavija!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 03.11.2022.
20:43
Izvor: Sportske.net

Aleksandar Čavrić sa dva gola rešio pitanje pobednika.

EPA-EFE/ANTHONY ANEX
EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Povezane vesti

Grupa E

AZ - Dnjepar 2:1
Apolon - Vaduc 1:0

U narednu fazu ovog takmičenja plasirali su se AZ Alkmar i Dnjepar, prvoplasirani ide direktno u osminu finala, a to je holandski tim, dok će Ukrajinci kroz plej-of pokušati da dođu do osmine finala. 

Danas je u direktnom duelu za prvo mesto domaćin slavio sa 2:1. Odgard je doveo domaće u prednost već u 8. minutu, da bi Dovbik izjednačio u 40. Konačnih 2:1 postavlja Pavlidis. 

U duelu koji nije mnogo uticao na konačan ishod u grupi, Apolon je savladao Vaduc sa 1:0. Jedini gol na ovom meču videli smo u 32. minutu kada je Roberž savladao protivničkog golmana. 

Standings provided by Sofascore

Grupa F

Đurgarden - Šamrok 1:0
Gent - Molde 4:0

Đurgarden je silovito prošao kao prvoplasirani iz ove grupe, na kraju završavaju sa pet pobeda i remijem. Danas su savladali Šamrok, gol je postigao Erikson u 19. minutu utakmice. 

U direktnom duelu koji je odlučivao ko će u plej-of za osminu finala Lige konferencija, Gent je savladao Molde na svom terenu sa 4:0. 

Videli smo blickrig domaćina, Hjulsager je doneo prednost u 52. minutu, da bi Godo deset minuta kasnije rešio pitanje pobednika. Do kraja još dva gola u mreži Moldea, Kums i Kujpers su postigli po gol. 

Standings provided by Sofascore

Grupa G

Slavija - Sivaš 1:1
Kluž - Balkani 1:0

Bilo je veoma zanimljivo u ovoj grupi, na kraju Sivaš i Kluž idu dalje. Turski tim je odigrao 1:1 na gostovanju Slaviji, dovoljno za prvo mesto u grupi i plasman u osminu finala. Preko Gradela su poveli u 28. minutu, a onda je Goutas autogolom pomogao domaćinu da izjednači. 

Remi Slavije je pomogao Klužu da se plasira u narednu rundu, savladali su Balkani sa 1:0, a jedini gol postigao je Boateng u 17. minutu meča. 

Standings provided by Sofascore

Grupa H

Žalgiris - Slovan 1:2
Pjunik - Bazel 1:2

Slovan će kao prvoplasirani u narednu rundu jer je imao na kraju bolji međusobni skor sa Bazelom. 

Oni su danas savladali Žalgiris u gostima i tako ih ostavili na dnu tabele, bilo je 1:2. Čavrić je briljirao, postigao je dva gola, pravi je junak svog tima. Prvi u 15. a drugi u 23. minutu utakmice. Do kraja meča koji je odigran u veoma teškim uslovima usled natopljenog terena, Kjeremeh je smanjio na 1:2 u 47. minutu. 

Bazel je takođe slavio na gostovanju, Males i Kade su doveli goste u prednost od 0:2, a smanjio je Juričić. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke