LK - Krstajić sačuvao nadu, Stojković pocrveneo, Mitjeland pobedio, a Slavija slavi!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 17.02.2022.
20:47
Izvor: Sportske.net

Sjajne utakmice u Ligi konferencija.

UEFA
UEFA

Povezane vesti

Odličnan fudbal viđen je u prvim mečevima šesnestine finala Lige konferencija. Slavija iz Praga je najbliža četvrtifnalu, a blizu prolaska su PSV, Rapid i Mitjlenad.

PSV je na domaćem terenu slavio protiv Makabija iz Tel Aviva koji sa klupe predvodi bivši selektor naše reprezentacije Mladen Krstajić.

Domaćin iz Ajndhovena poveo je u 11. minutu, strelac je bio Gakpo, a aistent Mauro Žunior.

PSV je novu priliku imao samo dva minuta kasnije Madueke je pokušao glavom, ali je golman gostiju Perec sjajno odbranio. Makabi se branio tokom čitave utakmice, ali je šansu za izjednačenje imao u 28. minutu preko Bitona, on je sjajno izveo slobodnjak, ipak golman Dromel brani.

Zvezdin stari znanac iz grupe Lige Evrope, danski Mitjeland slavio je na svom terenu protiv PAOK-a rezultatom 1:0.

U veoma izjendačenoj utakmici, Danci su poveli u 20. minutu, kada je Evander sjajno uposlio Andersona, a ovaj poslao loptu u mrežu gostiju.

PAOK je mogao do izjendačenja u 44. minutu, naš reprezentativac Andrija Živković sjajno je uposlio Cingarasa, ali je njegov udarac glavom završio pored gola. Mitjeland je u 50. minutu propustio priliku da udvostruči prednost, fenomenalno je šutirao mladi Iskaksen, ali Pašalakis sjajno brani.

Poslednju priliku na utakmici imao je Mitjeland u 90. minutu, ali je lopta posle šuta Čarlsa pogodila stativu.

Fudbaleri Rapida iz Beča ostvarili su pobedu nad holandskim Viteseom rezultatom 2:1. Tako su domaći stekli prednost pred revanš.

Rapid je poveo već u prvom minutu, strelac je bio Holanđanin Drujf. 2:0  za Rapid bilo je već u 16. minutu, Grul je sjajan solo prodor krunisao pogotkom.

Domaći su kontrolisali dešavanja na meču sve do 65. minuta, ali tada bivši Zvezdin fudbaler Filip Stojković dobija crveni karton, pa je Rapid ostao sa desetoricom. To su gosti iskoristili i smanjili na 2:1 u 74. minutu, strelac je bio Openda.

Slavija iz Praga učinila je ogroman korak ka četvrtfinalu Lige konferencija. Oni su kao gosti slavili u Istanbulu protiv Fenerbahčea rezultatom 3:2.

Gosti iz Češke bili su bolji rival u prvom delu i svoju dobru igru krunisali golom pri samom kraju poluvremena, u 45. minutu strelac je bio Traore.

Fenerbahče se vratio u utakmicu golom Pelkasa u 58. minutu, ali su gosti iz Praga brzo uzvratili udarac. 

Prvo je Dorli iskoristio veliku grešku odbrane domaćih i u 62. minutu vratio prednost Slaviji, da bi samo dva minuta kasnije bilo 3:1 za goste, ovoga puta strelac je bio Lingr.

Kadioglu je u 83. minutu smanjio rezultat na 2:3 i tako ostavio nadu Fenerbahčeu da u revanšu ipak može dalje.

Revanši su za nedelju dana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke