LK (kval.): Bezbolna šamarčina Fejnordu, slavlje Rome, Kopenhagena, Rena...

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 26.08.2021.
20:57
Izvor: Sportske.net

Produžeci u Sofiji i Štokholmu.

UEFA
UEFA

Povezane vesti

Poznat je deo učesnika u grupnoj fazi Lige konferencija, a najveće iznenađenje predstavlja poraz Fejnorda u Švedskoj na gostovanju Elfsborgu 3:1, ali holandski tim ide dalje zahvaljujući pobedi od 5:0 u prvom meču.

Roma je opravdala ulogu favorita protiv Trabzona i nakon pobede od 2:1 u Turskoj pre sedam dana, slavila je i na svom "Olimpiku" sa 3:0.

Strelci za izabranike Žozea Murinja bili su Brajan Kristante u 20,  Nikolo Zaniolo u 65. i El Šaravi u 84. minutu, pa će evropsku jesen provesti u grupnoj fazi Lige konferencija.

Kopenhagen je rutinski eliminisao turski Sivaspor pošto je na svom terenu slavio sa ubedljivih 5:0, a golove za danski tim postizali su Stage, Derami, Lerager, Biel i Hojlund.

Istim rezultatom Makabi iz Haife slavio je protiv Nefčija iz Bakua, a važan trijumf zabeležio je Vitese, koji je nakon 3:3 protiv Anderlehta u Briselu, pobedio belgijski tim sa 2:0.

Dvostruki strelac za holandskog predstavnika bio je Maksimilijan Viterk, a golove je postizao u 4. i 49. minutu.

Francuski Ren pobedio je Rozenborg i u Norveškoj. Nakon trijumfa od 2:0, ekipa iz Bretanje pobedila je i na severu Evrope, slavivši sa 2:1.

Kiparski Anortozis obezbedio je evropsku jesen pobedom protiv Hapoel Ber Ševe sa 3:1, a nešto ranije plasman u grupnu fazu LK obezbedili su Kairat, Bodo, Linkoln i Jablonec koji je nadigrao Žilinu u Slovančkoj sa 3:0.

Produžeci se igraju u Sofiji gde je CSKA uspeo da nadoknadi dva gola protiv Plzena i slavi sa 2:0 u regularnom delu, a isto je i u Štokholmu, gde je Hamarbi istim rezultatom izborio produžetke protiv Bazela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke