LK (kval.) - Drama u Nici, ispao i Vlada Ivić, Viljareal osvojio ''Poljud''...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.08.2022.
23:27
Izvor: Sportske.net

Kompletirane su večerašnje revanš-utakmice plej-of runde kvalifikacija za Ligu konferencija.

UEFA
UEFA

Povezane vesti

Posle Saše Ilića koji sa ekipom CSKA nije uspeo da u Bazelu sačuva prednost iz prvog meča u Sofiji, ni njegov nekadašnji saigrač Vladimir Ivić nije uspeo da se sa Makabijem iz Tel Aviva domogne grupne faze Lige konferencija.

Makabi je prvi meč na svom terenu dobio sa 1:0, Nica je večeras uzvratila istim rezultatom, golom Klod-Morisa u 25. minutu, pa se ušlo u produžetke.

A u dodatnih pola sata domaćin je ostao bez isključenog Đurija, međutim to nije pomoglo ekipi Makabija da makar stigne do penal-serije. U 113. minutu Beka Beka je postigao odlučujući gol za Nicu, postavivši konačnih 2:0, pa će ipak francuski klub igrati u grupnoj fazi takmičenja.

Istim rezultatom, ali u gostima, i uz mnogo manje neizvesnosti, slavio je Viljareal večeras u Splitu protiv domaćeg Hajduka. Španci su pre sedam dana slavili sa 4:2, a večeras su na ''Poljudu'' samo potvrdili svoj plasman u grupnu fazu LK. 

Alfonso Pedrasa je u 37. minutu doveo Viljareal u vođstvo, a konačnih 2:0 postavio je Čukvueze u 56. minutu meča.

U Briselu je bilo dramatično, tamo su borbu vodile ekipe Anderlehta i Jang bojsa, a presudila je penal-serija posle koje je belgijski tim prošao dalje. Anderleht je prvi meč u gostima dobio sa 1:0, Jang bojs je večeras uzvratio golom Meščaka u 26. minutu, a pošto ni posle produžetaka nije bilo promene rezultata, ušlo se u penal-seriju koju je Anderleht dobio sa 3:1.

Vest Hem je kao gost savladao Viborg u Danskoj sa 3:0, a uz pobedu iz prvog meča od 3:1, nije bilo nikakve neizvesnosti oko imena putnika u grupnu fazu Lige konferencija.

Istim rezultatom Keln je slavio u Mađarskoj protiv MOL Fehervara i tako anulirao prednost mađarskog tima iz prvog meča od 2:1.

U ostalim mečevima, plasman u grupnu fazu izborile su i ekipe Ferencvaroša, Bazela, Slovackog, Kluža, Fiorentine, Moldea, Leha, Bašakšehira, AZ Alkmara, Vaduza, Ciriha, FCSB-a, Hapoel Ber Ševe, Slavije iz Praga, Slovana, RFS-a, Balkanija...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke