LK (kval) - Fener melje, Tadić pogodio, Levski u 95. minutu evrogolom odbranio Sofiju!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 24.08.2023.
21:05
Izvor: Sportske.net

Fiorentina bez Jovića nije mogla do gola u Beču.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Fudbaleri turskog Fenerbahčea odigrali su sjajno i sa 5:1 savladali holandski Tvente u prvom meču plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige konferencija, poslednji gol na meču postigao je kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić iz penala.

Poveo je Tvente u Istanbulu golom Kostarikanca Manfreda Ugaldea u  20. minutu, ali je 13 minuta kasnije Fener izjednačio preko Džejdena Ostervoldea.

Prelomni momenat utakmice, a verovatno i čitavog dvomeča, dogodio se u 41. minutu kada je direktan crveni karton dobio vezista Tventea Juri Reger.

Brojačnu prednost znalački je iskoristio turski velikan i postigao čak četiri pogotka u drugom poluvremenu.

Domaće jeu vođstvo doveo Poljak Sebastijan Šimanski u 60. minutu, tri minuta kasnije na 3:1 povisio je Irfan Kahveči, da bi isti igrač 10 minuta kasnije ponovo zatresao mrežu Tventea.

Konačan rezultat postavio je Duašan Tadić iz penala u 93. minutu.

Bugarski Levski odigrao je sjajnu utakmicu protiv nemačkog Ajntrahta iz Frankfurta i izborio remi 1:1 u sudijskoj nadkonadi vremena.

Poveo je Ajntraht golom francuskog napadača Randala Kolo Muanija u šestom minutu, ali je pozitivan rezultat Levskom doneo Muanijev sunarodnik Hasimi Fadiga fenomenalnim  golom u petom minutu sudijske nadoknade.

U ostalim utakmicama bilo je zanimljivo. Bešiktaš je kao gost na neutralnom terenu remizirao protiv Dinama iz Kijeva 2:2. Identičan rezultat bio je na meču Sepsi - Bodo Glimt.  Rumunski prvak Farul bio je bolji od Helsinkija rezultatom 2:1. Rapid je sa minimalnih 1:0  kod kuće slavio protiv prošlosezonskog finaliste Fiorentine za koju nije igrao igrao neregistrovani Luka Jović, dok je Makabi iz Tel Aviva bio ubedljiv i kod kuće savladao slovenačko Celje rezultatom 4:1 uz het-trik sjajnog napadača Erana Zahavija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke