LK (kval.) - Fiorentina slavila, Jović ušao sa klupe, goleada u Španiji i poraz Hajduka!

Autor: Nemanja Veljković
četvrtak 18.08.2022.
23:02
Izvor: Sportske.net

Revanš utakmice na programu su za sedam dana.

UEFA
UEFA

Povezane vesti

Fudbaleri Hajduka iz Splita izgubili su od Viljareala rezultatom 4:2 u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu konferencija. Splićani su bolje otvorili meč i već u 2. minutu poveli preko Biuka. Ipak, do kraja poluvremena usledio je potpuni potop Hajduka. Viljareal je uspeo da izjednači u 14. minutu preko Moralesa. Španski tim stigao je i do vođstva posle auto-gola Livaje u 19. minutu. Do kraja poluvremena ''žuta podmornica'' postiže još dva pogotka. Novi gol postigao je Morales u 36. minutu, a u nadoknadi vremena Moreno pogađa mrežu za ubedljivih 4:1. Poraz Hajduka ublažio je Fosati u 85. minutu golom sa bele tačke.

Vest Hem je na svom terenu savladao danski Viborg sa 3:1. Prvi gol u dresu ''čekićara'' postigao je novo pojačanje iz Italije Đanluka Skamaka u 24. minutu. Na 2:0 povisio je Boven u 64. minutu. Danci smanjuju rezultat pet minuta kasnije preko Bondea. Konačnih 3:1 postavio je Antonio u 78. minutu.

AZ Alkmar ostvario je ubedljivu pobedu na svom terenu (4:0) u duelu protiv portugalskog Žil Visentea. Dva puta se u strelce upisao De Vit, dok su po jednom mrežu protivnika pogađali Lahdo i Pavlidis.

Fudbaleri Fiorentine savladali su Tvente na domaćem terenu rezultatom 2:1. Strelci za italijanski klub bili su Gonzales u 2. i Kabral u 31. minutu. Poraz gostiju ublažio je Vaslav Černi u 65. za konačnih 2:1. U redovima Fiorentine na terenu su od prvog minuta igrali Nikola Milenković i Matija Nastasić, dok je Luka Jović dobio priliku ulaskom sa klupe u drugom poluvremenu.

Fudbaleri Balkanija savladali su Škupi u Severnoj Makedoniji sa 2:1 posle preokreta. Adetumi je doveo domaćina u vođstvo u 19. minutu. Četiri minuta kasnije Rahramani postiže gol za izjednačenje. Konačnih 2:1 za Balkani postavio je Korenica u 67. minutu utakmice.

Revanš utakmice na programu su za sedam dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke