LK, kval. - Jovanović u reprezentativnoj formi, Iliću remi sa igračem više, razočarali Velež, Budućnost...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.07.2022.
23:26
Izvor: Sportske.net

Širom Evrope večeras su igrane utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

FC Maccabi Tel Aviv
FC Maccabi Tel Aviv

Povezane vesti

Podsetimo, nastupila su i dva naša predstavnika, Čukarički i niški Radnički koji su ostvarili povoljne rezultate u gostima pred revanše za sedam dana. ''Brđani'' su u Luksemburgu savladali Rasing sa 4:1, a Radnički je igrao nerešeno, 2:2 protiv Gzire sa Malte.

Što se tiče ostalih večerašnjih mečeva, našu pažnju privukao je Đorđe Jovanović, bivši napadač Čukaričkog i Partizana koji je bio dvostruki strelac za Makabi iz Tel Aviva u pobedi nad Zirom u Azerbejdžanu rezultatom 3:0.

Ekipa koju sa klupe vodi Vladimir Ivić, povela je golom Kaničovskog u 18. minutu, a samo četiri minuta kasnije Đorđe Jovanović je duplirao prednost gostujućeg tima. Početkom drugog poluvremena Kaničovski je upisao i asistenciju, a Jovanović postigao još jedan gol za konačnih 3:0 u korist Makabija.

Nekadašnji Ivićev saigrač iz Partizana, a danas trener CSKA iz Sofije, Saša Ilić, večeras je imao evropski trenerski debi na klupi bugarskog velikana. Ekipa CSKA je gostovala u Severnoj Makedoniji protiv Đorče Petrova, a meč je završen bez golova, 0:0, iako je Ilićev tim celo drugo poluvreme odigrao sa igračem više na terenu.

Tim sa Farskih Ostrva, B36 Toršavn, koji je eliminisao banjalučki Borac, večeras se približio plasmanu u treće kolo kvalifikacija pošto je na svom terenu savladao ekipu Tre Pene iz San Marina sa 1:0.

Očekivano ubedljivi bili su poljski Leh protiv Dinama iz Batumija, bilo je 5:0, i Molde protiv Elfsborga, 4:1.

Mostarski Velež je razočarao svoje navijače porazom kao domaćin od Hamruna sa Malte rezultatom 1:0, a Tuzla siti je istom rezultatom poražena u Holandiji od AZ Alkmara. Hrvatska Rijeka je na svom terenu poražena od švedskog Đurgardena sa 2:1, a podgorička Budućnost je na Islandu izgubila od Brejdablika sa 2:0. Podgoričani su od 55. minuta igrali bez isključenog Ražnatovića...

Kazahstanski Tobol, pod vođstvom Milana Milanovića i sa Vukadinovićem, Tošićem i Jovančićem od prvog minuta, savladao je Linkoln sa Gibraltara sa 2:0, a solunski PAOK sa Andrijom Živkovićem u timu poražen je od Levskog u Sofiji takođe sa 2:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke