LK, kval. - ''Poker'' Saletovog CSKA, Maltežani pišu istoriju, ispali PAOK, Rijeka, Sparta, BATE, Astana

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.07.2022.
23:53
Izvor: Sportske.net

Odličan meč večeras je odigrao Ilićev tim.

Screenshot/CSKA Sofia FC
Screenshot/CSKA Sofia FC

Povezane vesti

Veliki broj utakmica odigran je večeras u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, a od srpskih predstavnika Čukarički je bez problema prošao dalje, dok je niški Radnički završio svoje učešće na evropskoj sceni.

Šta se za to vreme dešavalo na terenima širom Evrope?

Posle ''mršavih'' 0:0 u prvom meču, ekipa CSKA iz Sofije koju od ove sezone vodi srpski trener Saša Ilić večeras je ubedljivo trijumfovala protiv makedonskog Đorče Petrova rezultatom 4:0 i u trećem kolu kvalifikacija igraće protiv irskog Sent Patrika.

Prolaz dalje obezbedio je i Vladimir Ivić sa Makabijem iz Tel Aviva koji je večeras na svom terenu, sa Đorđem Jovamnovićem u špicu napada, igrao bez golova, 0:0 protiv Zire iz Azerbejdžana. Ali, to je Ivićevom timu bilo dovoljno za prolaz dalje, s obzirom na pobedu u prvom meču od 3:0.

Pažnju privlači i eliminacija Sparte iz Praga, koja je početkom ove godine igrala u šesnaestini finala Lige konferencija, gde ju je Partizan zaustavio. Sada je Sparta ispala već u drugom kolu kvalifikacija posle večerašnjeg poraua od Vikinga u Norveškoj sa 2:1. Prvi meč u Pragu je bio završen bez golova.

Ispao je i solunski PAOK sa našim Andrijom Živkovićem svih 90 minuta na terenu. Crno-beli iz Soluna su pre sedam dana poraženi od Levskog u Sofiji, a večeras su na ''Tumbi'' igrali samo 1:1, pa je bugarski predstavnik otišao u treće kolo kvalifikacija.

Loš dan i za kazahstanske klubove - Astana je ispala od poljskog Rakova posle dva poraza - prvi je bio veoma ubedljiv, 5:0 u Poljskoj, a na svom terenu Astana je večeras poražena i sa 1:0. Što se tiče Kairata, on je dva puta sa po 1:0 poražen od mađarske Kišvarde. 

Hrvatski predstavnik Rijeka je i drugi put poražena od švedskog Đurgardena, ovoga puta sa 2:0 u gostima, a prvi meč Šveđani su dobili sa 2:1 i zasluženo prošli dalje.

Ispao je i BATE Borisov posle poraza u Turskoj od Konjaspora sa 2:0, a u prvom meču Turci su bili još ubedljiviji - 3:0.

Ovo veče slaviće se na Malti kao istorijsko, jer je osim Gzire koja je savladala naš Radnički iz Niša, plasman u treće kolo kvalifikacija za LK izborio i Hamrun koji je večeras eliminisao ekipu Veleža iz Mostara. Oba meča Hamrun je dobio sa po 1:0. Takođe, prošao je i Hibernijans koji je večeras remizirao u Estoniji protiv Levadije, a prvi meč dobio je sa 3:2 na svom terenu.

Dakle, Maltežani večeras tri od tri!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke