LK, kval. - Raspucani Trabzon i Molde, ali ne i budući Zvezdin napadač, blamaža Plzenja

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.08.2021.
23:32
Izvor: Sportske.net

Završena je većina večerašnjih mečeva u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

UEFA
UEFA

Povezane vesti

Jedan od najzanimljivijih susreta bio je onaj u Turskoj, gde je Trabzon igrao nerešeno, 3:3, sa norveškim Moldeom.

Domaći su poveli u 15. minutu golom Nvakanea, a izjednačio je Brajnhildsen u 31. minutu i rezultatom 1:1 ušlo se u drugo poluvreme. U 58. minutu Vitor Ugo je doneo novu prednost Trabzonu, ali Brajnhildsen ponovo uzvraća za izjednačenje na 2:2 u 64. minutu.

Trabzon je i treći put poveo, i to u 74. minutu preko Đaninija, a konačnih 3:3 postavio je Husein u 85. minutu. Dakle, iako je Molde postigao čak tri gola, najbvolji strelac ove ekipe i budući napadač Crvene zvezde Ohi Omoidžuanfo večeras nije bio golgeterski raspoložen, a na terenu je proveo skoro 90 minuta, pošto je zamenjen u samom finišu.

Od ostalih rezultata najviše pažnje izazvao je ubedljiv poraz Viktorije Plzenj od velškog TNS-a. Česima je pretila i prava blamaža, jer je domaćin vodio sa 4:0, uz tri gola Mekmanusa, ali su u samom finišu Bojguel i Ba Lua svojim golovima smanjili na konačnih 4:2.

Plasman  u plej-of kvalifikacija za Ligu konfrencija su maltene već izborili portugalska Fereira koja je na svom terenu savladala Larne iz Severne Irske sa 4:0, kao i Fejenord koji je kao gost slavio u Lucernu sa 3:0. Naravno, iznenađenja i preokreti su mogući, ali u ovim dvobojima deluje da bi to bilo veoma teško.

Rezultati:

Trabzon - Molde 3:3
Fereira - Larne 4:0
Kolos - Šahtjor Karagandi 0:0
Priština - Bodo 2:1
Slask - Hapoel Ber Ševa 2:1
Spartak Trnava - Makabi Tel Aviv 0:0
Gent - RFS 2:2
Lucern - Fejenord 0:3
Hibernijan - Rijeka 1:1
TNS - Plzenj 4:2
Brejdablik - Aberdin 2:3
Rakov - Rubin 0:0
Šamrok - Teuta 1:0
Ujpešt - Bazel 1:2

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke