LK (kval) - Rijeka bez trenera šokantno izgubila u Lilu!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 24.08.2023.
22:01
Izvor: Sportske.net

Nova goleada u Danskoj.

NK Rijeka
NK Rijeka

Povezane vesti

Fudbaleri hrvatske Rijeke poraženi su od Lila u Francskoj sa 2:1 u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija.

Riječani su pre samo dva dana ostali bez trenera, jer je Sergej Jakirović napustio klub i seo na klupu Dinama iz Zagreba. Tako je Rijeka na ovu utakmicu otišla bez trenera, njega je protokolarno "glumio" sportski direktor Darko Raić-Sudar.

Povela je Rijeka u 24. minutu sjajnim lobom Marka Pašalića. Lil je izjednačio dva minuta pre isteka prvog dela preko Edona Žegrove, a trijumf domaćinu doneo je mladi Francuz Leni Joro minut pre kraja meča.

Prava goleada viđena je u Danskoj, gde su Mitjeland i Legija iz Varšave remizirali 3:3.

Domaći su poveči u 16. minutu pogotkom Brazilca Žuninja. Legija izjednačila 10 minuta kasnije preko napadača Marka Guala, a vođsto Mitjelandu pred odlazak na odmor vratio napadač iz Gvineje Bisao Frankulinjo.

Legija je ponovo uspela da izjednači posle 20 minuta igre u nastavku, a strelac pogotka za goste bio je Bartoš Sliš. Drugi gol Frnakulinja u 71. minutu doneo je prednost Mitjelandu po treći put, ali je konačnih 3:3 i pozitivan rezultat Legiji doneo Slovenac Blaž Kramer četiri minuta pre kraja meča.

U preostalim utakmicama belgijski Gent je kod kuće sa 2:0 savladao kiparski APOEL, a uspešan je bio i Genk koji je rezultatom 2:1 slavio protiv turske Adane, i to golom Kolumbijca Danijel Munjoza u 93. minutu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke