LK (kval) - "Srpski" Tobol razbio polufinalistu!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 27.07.2023.
21:30
Izvor: Sportske.net

Vorskla bliža Novom Sadu.

EPA-EFE/GEORGIOS KEFALAS
EPA-EFE/GEORGIOS KEFALAS

Povezane vesti

Fudbaleri kazastanskog Tobola za koji nastupaju čak trojica igrača iz Srbije, Bojan Mlađenović, Ivan Rogač iMiljan Vukadinović, a sa klupe ih predvodi sunarodnik Milić Ćurčić, napravili su pravu senzaciju u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija i sa 3:1 u gostima savladali apsolutnog favorita Bazel, koji je prošle sezone igrao u polufinalu ovog takmičenja.

Poveo je Bazel  u 28. minutu golom francuskog napadača Tijernoa Barija i ništa nije ukazivalo na veliki preokret.

Gosti su promašili penal u 54. minutu, kada je neprecizan bio vezista Ramazan Orazov, ali se situacija promenila nakon samo dva minuta.

Tada je strelac pogotka za Bazel Bari dobio je crveni karton, a Tobol znao da iskoristi brojčanu prednost, ali i penal koji je Francuz skrivio.

Siguran sa "bele tačke" ovoga puta bio je Serž Debl, a potpuni prekoret Tobolu doneo je Orazov samo u 62. minutu.

Gosti su postigli i treći pogodak dvadesetak minuta pre kraja preko Islama Česenkova, a košmarno veče Bazela kompletirao je Rikardo Kalafijori koji je izašao iz igre zbog dva žuta kartona.

U ostalim utakmicama koje su započele u 19.30 takođe je bilo uzbudljivo.

Ukrajinska Vorskla stigla je do pobede od 2:1 protiv gruzijskog Dila Gorija u 94. minutu meča koji je odigran na neutralnom terenu u Poljskoj. Bolji iz ovog duela biće protivnik Vojvodini ili APOEL-u u trećoj rundi kvalifikacija.

Poveo je Dila Gori u 57. minutu golom Mihola Kovtaljuka, ali su prekokret Vorskli doneli Felipe Rodrgiez i Ibrahima Kane.

Slovenački Maribor izvukao je remi u Luksemburgu protiv domaćeg Diferdanža. Vodili su domaći sve do 96. minuta, ali je Arenl Jakupović doneo remi Slovencima, te je meč završen rezultatom 1:1.

Mnogo uzbuđenja bilo je i rumunskoj Konstanci, gde je domaći Farul savladao jermensku Urartu sa 3:2 golom Jonuta Larija u 95. minutu.

Nerešeno je bilo na mečevima PAOK - Beitar Jerusalim 0:0 i Kluž - Adana 1:1.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke