LK - Lacio izneverio Italiju, Nica i Vest Hem lagano do četvrtfinala, ispao i Viljareal

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 16.03.2023.
22:54
Izvor: Sportske.net

Lacio prvi italijanski klub koji je ispao iz Evrope.

EPA-EFE/ED VAN DE POL
EPA-EFE/ED VAN DE POL

Povezane vesti

Najlakši posao je imala ekipa Vest Hema. 

Oni su uspeli da savladaju AEK Larnaku sa 4:0, pa su posle onih 2:0 u prvom meču na Kipru slavili ukupnim rezultatom 6:0. 

Ekipa Dejvida Mojesa je povela u 21. minutu golom Skamake, a onda je do kraja poluvremena ekipa AEK-a ostala bez jednog fudbalera u polju, crveni karton je dobio Gustavo. 

Početkom drugog poluvremena je sve bilo rešeno, Bouven je sa dva gola u 47. i 49. minutu povisio na 3:0, a konačnih 4:0 delo je Mubame u 65. minutu. 

U četvrtinalu je i Nica koja je u obe utakmice savladala Šerif, bilo je 3:1 u drugoj, a podsećamo da je u prvoj bilo 1:0. 

U 30. minutu Labord je postigao gol za domaćina, a u 53. minutu je bilo 2:0 pošto je Mofi bio strelac. Tapsoba je smanjio u 54. minutu, ali je Brahimi postavio konačan rezultat. 

Lacio je ispao iz daljeg takmičenja i prvi je italijanski klub koji ispada iz Evrope. Podsetimo, u Ligi šampiona igraju i dalje Napoli, Milan i Inter, Juve i Roma su u LE, dok je u Ligi konferencija i dalje "živa" ekipa Fiorentine. 

AZ je bio bolji u dvomeču, pošto su slavili sa 2:1 u Rimu, i danas su bili bolji istovetnim rezultatom. 

Ipak, gosti su stigli do prednosti preko Felipea Andersona, igrao se 21. minut, a onda lep gol Karlsona sedam minuta kasnije za izjednačenje. Pobedu domaćinu u ovom meču donosi Pavlidis u 62. minutu utakmice

Sergej je igrao, ali do 58. minuta. 

Veliko iznenađenje napravila je ekipa Anderlehta koja je savladala Viljareal u gostima, bilo je 0:1. Posle prvog meča je bilo 1:1. 

Jedini strelac na ovoj utakmici bio je iskusni Islam Slimani u 73. minutu. Domaći su imali velike šanse u samom finišu, lopta je dolazila do gol-linije, ali ne i dalje od toga. Golman Verbugen definitivno jedan od junaka. 

AZ - Lacio 2:1, prvi meč 2:1
Viljareal - Anderleht 0:1, prvi meč 1:1
Vest Hem - AEK Larnaka 4:0, prvi meč 2:0
Nica - Šerif 3:1, prvi meč 1:0

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke