LK - Makabi iz Bačke Topole u osminu finala, Dinamo će u plej-of, Borjan "pocrveno"!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 14.12.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

Rasplet u Ligi konferencija.

Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Povezane vesti

Završena je grupna faza Lige konferencija. 

Posle večerašnjih utakmica saznali smo imena klubova koji su izborili plasman u nokaut fazu, a među njima je i Dinamo iz Zagreba.

Šampion Hrvatske je u odlučujućem duelu grupe C savladao Balkani sa 3:0 i izborio drugo mesto koje vodi u plej-of. 

Dinamo je utkakmicu prelomio u drugom poluvremenu sa tri gola za svega osam minuta. Poveli su domaći u 69. minutu golom Dina Perića, prednost Zagrepčana udvostručio je Bruno Petković samo tri minuta kasnije, da bi isti igrač postavio konačan rezultat u 77. minutu.

Prva u grupi C je češka VIktorija iz Plzenja koja je večeras kod kuće savladala Astanu rezultatom 3:0. Golove za Čehe postigli su Vikanova i Moskera u dva navrata.

Standings provided by Sofascore

Direktno u osminu finala iz grupe B plasirao se Makabi iz Tel Aviva koji je večeras u Bačkoj Topoli bio bolji od Genta rezultatom 3:1 i zauzeo prvo mesto ispred Belgijanaca.

Zahavi je dva puta pogodio za nominalnog domaćina, a mrežu Genta zatresao je i  Kaničovski, dok je De Sart samo ublažio poraz gostiju.

U istoj grupi ukrajinska Zorja je sa 4:0 deklasirala islandski Brejdablik i ostavila ga na poslednjem mestu bez osvojenog boda.

Standings provided by Sofascore

Slovački Slovan iz Bratislave od ranije je izborio plasman u plej-of, ali je večeras ekipa za koju nastupaju Milan Borjan i Aleksandar Čavrić poražena na domaćem terenu od Olimpije iz Ljubljane sa 2:1, a čitav meč za Slovence odigrao je bivši igrač Crvene zvezde Nemanja Motika.

Utakmicu je obeležio crveni karton Borajana u 54. minutu kada je bivši kapiten Crvene zvezde daleko od svog gola oštro faulirao protivnika.

To su iskoristili gosti i golom Švajzera iz 58. minuta stigli do pobede, prethodno je isti igrač pogodio za vođstvo Ljubljančana u 17. minutu, a Blekmen izjednačio 10 minuta kasnije.

Lil je potvrdio dominaciju u grupi A i sa rutinskih 3:0 savladao Klasvik sa Farskih Ostrva za potvrdu prvog mesta.

Standings provided by Sofascore

U grupi A belgijski Klub Briž je pobedom od 3:1 nad Bodo Glimtom iz Norveške obezbedio prvo mesto i plasman u osminu finala, dok će Bodo u baraž.

Turski Bešiktaš je u meču bez rezultatskog značaja kao gost savladao Lugano u Švajcarskoj sa 2:0.

Standings provided by Sofascore





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke