LK - Murinjov bes, PAOK igrao za Srbiju!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 17.03.2022.
22:57
Izvor: Sportske.net

Dobre vesti za Srbiju posle mečeva Lige konferencija.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Gent - PAOK 1:2, ukupno 1:3

Ekipa PAOK-a plasirala se u četvrtfinale Lige konferencija pošto je danas savladala Gent po drugi put, ovoga puta sa 1:2, nakon što je u prvom meču bilo 0:1. 

Ovoga puta se PAOK odlučio na odbranu svoga gola, igrali su veoma oprezno i uspeli su da postignu gol već u 20. minutu koji im je dodatno olakšao posao. Učinio je to Krespo. 

Dvadeset minuta kasnije izjednačenje, Dejpojtr je uspeo da postigne gol za 1:1, ali je to bilo sve od domaćina, ispostaviće se na kraju. 

Do konačnih 1:2 gosti stižu preko Mihalja u 77. minutu utakmice. 

Andrija Živković zbog žutih kartona danas nije igrao za PAOK, nije bilo ni Živka Živkovića koji je sedeo na klupi, a na drugoj strani je na klupi bio Lemajić. 

Ovom pobedom i plasmanom u četvrtfinale PAOK je učinio ogromnu uslugu Srbiji jer Belgija više ne može da nas pretekne na listi najboljih zemalja Evrope.

LASK - Slavija 4:3, ukupno 5:7

Nova goleada u meču ova dva tima, ovoga puta u Austriji, a pobedu nose domaći. 

Slavija će igrati četvrtfinale Lige konferencija pošto je iskoristila prednost iz prvog meča, a i u drugom je prva povela. Olajinka je doveo goste u prednost u 24. minutu, ali su domaći stigli do kakve-takve nade preko Vizingera u 36. minutu meča. 

Ipak, samo minut kasnije Bah rešava sve dileme, već u prvom poluvremenu. 

U nastavku je bilo i 1:3 preko Sora, a onda neverovatan preokret. Vizinger je smanjio na 2:3, potom je Srđan Plavšić dobio crveni karton, da bi Gruber u 88. minutu izjednačio rezultat. Samo minut kasnije Šmit je doveo LASK u prednost od 4:3, trebalo je da postignu još dva gola, ali nisu uspeli u toj nameri. 

Roma - Vitese 1:1, ukupno 2:1

Roma je uz dosta sreće stigla do plasmana u četvrtfinale Lige konferencija. Posle meča koji su dobili u Holandiji, danas su imali problema sa Viteseom, gubili su od 62. minuta (gosti su poveli preko Viteka), a onda su strepeli sve do samog kraja. 

Kada smo svi videli produžetke, Tami Abraham je uzeo stvar u svoje ruke, pogodio je u prvom minutu nadoknade za konačnih 1:1,odnosno za ukupnih 2:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke