LK: Nemilosrdni Zaniolo srušio Bodove snove, Paje utišao "Tumbu", a golman "sahranio" Slaviju!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 14.04.2022.
22:53
Izvor: Sportske.net

Poznati parovi polufinala.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Fudbaleri Rome savladali su Bodo Glimt rezultatom 4:0 na svom "Olimpiku" u revanš meču četvrtfinala Lige konferencija i plasirali se u polufinale, u prvoj utakmici bilo je 2:1 za norveškog šampiona.

"Vučica" je izuzetno motivisano započela utakmica. Ekipa Žozea Murinja shvatila je da sa Bodom nema šale i od samog starta krenula da "gazi" protivnika.

To se isplatilo već u petom minutu kada je napadač Tami Ejbraham iskoristio nešto slabiju intervenciju golmana gostiju Haikina i posle odbitka sproveo loptu u mrežu.

Na krilima ranog gola, domaćin je nastavio da pritiska Norvežane. Posle nekoliko dobrih prilika, Roma je došla do drugog gola u 23. minutu. Lorenco Pelegrini je "spojio" sa golom Nikola Zaniola, a ovaj postigao pogodak i nagovestio da će ovo biti njegova noć na "Olimpiku".

Na isteku pola časa igre Roma je povela sa velikih 3:0. Opet je strelac bio raspoloženi Zaniolo, ovoga puta asistirao mu je Nikola Žalevski.

Fenomenalni Zaniolo kompletirao je het-trik u 49. minutu i tako otklonio sve dileme oko pobednika ovog dvomeča i učesnika polufinala.

Do kraja susreta Roma je spustila gas, a Bode izbegao "petardu" na oproštaju od Evrope.

Vruća atmosfera na "Tumbi" dočekala je Olimpik Marsej, ali to goste nije sprečilo da pobede domaći PAOK sa 0:1 i plasiraju se u polufinale, pošto su prvi meč u Francuskoj rešili u svoju korist rezultatom 2:1.

Imao je PAOK dve dobre prilike na samom startu utakmice, ali je sjajni  Mandanda odbranio pokušaje Čube Akpoma i Hosea Krespa.

Odlučujući momentar meča dogodio se u 34. minutu. Mateo Genduzi je sjajno proigrao Dimitrija Pajea, a iskusnom fudbaleru nije bilo teško da postigne pobedonosni pogodak i tako odvede Marsej u polufinale.

U nastavku susreta PAOK je pokušao sve ne bi li se vratio u meč, ali Andrija Živković i njegovi saigrači nisu uspeli da dođu do pogotka. Naš reprezentativac imao je dva dobra pokušaja u 39. i 71. minutu, ali nije uspeo da izjednači rezultat i unese neizvesnost u utakmicu.

Fantastični Fejenord prošao je u polufinale Lige konferencije nakon pobede od 1:3 u Pragu protiv Slavije. U prvoj utakmici bilo je 3:3.

Gosti iz Roterdama poveli su već u drugom minutu, gol je postigao Siril Desers.

Slavija se vratila u igru već posle dvanaest minuta igre. Nakon velike greške Kokčua, Ibrahima Traore se samo "zahvalio" i rutinski poslao loptu u mrežu Fejenorda.

Presudni momenat na utakmici i celom dvomeču desio se u  59. minutu kada je golman Slavije Ales Mandus kardinalno pogrešio, a strelac prvog pogotka Desers to iskoristio i doveo svoj tim do nove prednosti.

Sve dileme oko pitanja pobednika otklionio je Luis Sinestera pogotkom u 78. minutu i tako zapečatio sudibnu Slavije, a svoj tim odveo među četiri najbolja u Ligi konferencija.

Ranije danas Lester je savladao PSV rezultatom 1:2 i obezbedio svoje mesto u završnici takmičenja.

U polufinalu Lige konferencija sastaju se Roma - Lester i Fejenord - Marsej.

Prve utakmice igraju se 28. aprila, revanši su nedelju dana kasnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke