LK - Novi poraz zagrebačkog Dinama, veliki preokret PAOK-a, Ajntraht kao Fiorentina...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.10.2023.
23:02
Izvor: Sportske.net

Kompletirano je treće kolo i u Ligi konferencija.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Grupa C

Posle pobede Astane nad Balkanijem u gostima (2:1), večeras je odigrana i druga utakmica trećeg kola u ovoj grupi.

Zagrebački Dinamo je dočekao češku Viktoriju Plzenj. Gosti iz Plzenja su poveli u 69. minutu golom Čorija iz jedanaesterca i ispostavilo se da je taj gol i rešio pitanje pobednika u ovom meču i ujedno produbio veliku rezulttasku krizu Dinama ove jeseni.

Tabela: Viktorija 9, Dinamo, Balkani i Astana po 3 boda.

Grupa D

Treće kolo u ovoj grupi počelo je pobedom Briža u Luganu (3:1), a kompletirano je duelom u Norveškoj, gde je Bodo Glimt dočekao ekipu turskog Bešiktaša. Gronbek je u 29. minutu doveo domaće u vođstvo, a isti igrač je u 58. minutu asistirao Mumbangi koji je duplirao prednost.

Na 3:0 za domaće povosio je Saltnes, a u nadoknadi vremena Moe je autogolom ublažio poraz gostiju - 3:1.

Ovo je već drugi poraz Bešiktaša i tim iz Istanbula je za sada najveće razočaranje u ovoj grupi.

Tabela: Briž 7, Bodo Glimt 4, Lugano 4, Bešiktaš 1 bod.

Grupa E

Aston Vila je ranije danas kao gost deklasirala AZ Alkmar sa 4:1, a večeras je uspešna na gostovanju bila i Legija iz Varšave, koja je na gostovanju Zrinjskom u Mostaru slavila sa 2:1 i za koju je svih 90 minuta odigrao Radovan Pankov.

Iskusni Nemanja Bilbija je na isteku prvih pola sata igre doveo ekipu Zrinjskog u vođstvo, ali su gosti brzo izjednačili autogolom Jakovljevića.

Početkom drugog poluvremena nije priznat drugi gol Zrinjskom koji je postigao Ćuže, ali je to učinio posle ofsajda. Na drugoj strani ništa nije bilo sporno kada je Kramer u 63. minutu doneo preokret i pobedu Legiji - 1:2.

Do kraja meča, još jedan nepriznat gol domaćima, ovoga puta u 70. minutu kada je Malekinušić zatresao mrežu gostiju.

Tabela: Legija i Aston Vila po 6, Zrinski i AZ Alkmar po 3 boda.

Grupa F

U ovoj grupi katastrofa Čukaričkog u Firenci, bilo je 6:0 za Fiorentinu, a za to vreme Genk i Ferencvaroš su igrali bez golova, 0:0.

Tabela: Fiorentina, Ferencvaroš i Genk po 5, Čukarički 0 bodova.

Grupa G

Poput Fiorentine, efikasan je bio i Ajntraht, koji je sa 6:0 na svom terenu savladao ekipu HJK-a iz Helsinkija.

Već do poluvremna je sve bilo jasno, kada su mrežu gostiju tresli Ebimbe iz penala, pa Koh, Marmuš i Tuta. U nastavku još dva gola, prvo Škiri u 55, pa Ebimbe još jednom u 89. minutu za konačnih 6:0.

Za to vreme, PAOK je u Solunu uspeo da pobdi i pored dva gola zaostatka na gostovanju protiv škotskog Aberdina. Na kraju 3:2 za Solunjane!

Miovski i Polvara su svojim golovima početkom drugog poluvremena doneli značajnu prednost Aberdinu, ali su Despodov u 73. i Vijerinja deset minuta kasnije doneli izjednačenje crno-belima iz Soluna. Potpuni preokret dogodio se u nadoknadi vremena, kada su gosti iznudili jedanaesterac, a Švab je bio precizan sa bele tačke za konačnih 2:3!

Naš reprezentativac Andrija Živković je odigrao svih 90 minuta za PAOK.

Tabela: PAOK 9, Ajntraht 6. Aberdin i HJK po 1 bod.

Grupa H

Posle pobede Fenerbahčea nad Ludogorecom od 3:1, včeras je Nordsjeland kao gost savladao ekipu Spartaka iz Trnave sa 2:0.

Jensen-Abeu je u 36. minutui doveo danski tim u vođstvo, a konačnih 2:0 postavio je Rasmusen na početku drugog poluvremena.

Tabela: Fenerbahče 9, Nordsjeland 6, Ludogorec 3, Spartak Trnava 0 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke