LK - Partizan je dobro prošao, Ludogorec sravljen sa zemljom od Nordsjelanda! Žile opet strelac!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 05.10.2023.
23:06
Izvor: Sportske.net

Od ostalih mečeva, Zrinjski nije uspeo na "Vila parku", a bio je tako blizu...

EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS
EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Povezane vesti

Grupa E

Aston Vila - Zrinjski 1:0
AZ Alkmar - Legija 1:0

Neverovatan je Zrinjski ove sezone, prvi su tim iz BiH koji je uspeo da slavi pobedu u grupnoj fazi, ali danas nisu imali sreće, ni trunku. 

Oni su došli sa namerom da se brane, i uspeli su u tome, Aston Vila je propustila par šansi, jednu od najvećih je imao Zaniolo, ali promene rezultata nije bilo od početka meča do početka nadoknade. 

I onda tuga za goste, Džon Mekgin uspeva glavom da pošalje loptu u mrežu za 1:0 u 3. minutu nadoknade. 

U drugom meču pobeda AZ Alkmara posle onog startnog poraza od Zrinjskog, oni su savladali Legiju sa 1:0. 

Jedini gol postigao je Pavlidis u 52. minutu utakmice. 

Grupa F

Fiorentina - Ferencvaroš 2:2
Čukarički - Genk 0:2

Gosti su se lepo gostili u grupi F gde je i naš Čukarički. 

U drugom meču ove grupe ekipa Ferencvaroša je dokazala da je uspela da se oporavi od početnih šokova u Evropi i danas je umalo savladala Fiorentinu u gostima, ipak se završilo 2:2.  

Možemo slobodno reći da je Dejan Stanković pravo rešenje za ovaj tim, podigao je nivo igre, što se danas jasno videlo. 

Varga je doveo "Fradi" u prednost u 25. minutu, a onda je Sise uspeo da donese i dva gola prednosti u 51. minutu utakmice. Barak je smanjio u 67. minutu, a remi domaćinu donosi u nadoknadi vremena Ikone. 

Grupa G

PAOK - Ajntraht 2:1
Aberdin - HJK 1:1

Na "Tumbi" je gostovao Ajntraht, odličan tim koji je dokazao da će biti jedan od konkurenata možda i za osvajanje ovog takmičenja.

Ipak, na ovom stadionu u Solunu retko ko može da pobedi, tako je bilo i danas, PAOK je poveo sa 1:0 preko Andrije Živkovića, igrao se 28. minut, ali su gosti uspeli nekako da izjednače. Učinio je to Marmuš u 68. minutu. 

Pobedu domaćinu donosi Kulierakis u 2. minutu nadoknade. 

U drugom meču je ponovo briljirao sjajni Radulović, postigao je prvi gol na utakmici, doveo svoj HJK u prednost u 59. minutu, ali je 20 minuta kasnije Miovski izjednačio. 

Grupa H

Nordsjeland - Ludogorec 7:1
Spartak Trnava - Fenerbahče 1:2

Neverovatna pobeda Nordsjelanda, oni su i danas dokazali da im baš prijaju balkanski timovi. Posle Partizana kojem su u jednom meču postigli pet golova, danas je Ludogorec još gore prošao, primio je čak sedam!

Već u 2. minutu Ingvartsen je doveo domaće u prednost iz penala, da bi sedam minuta kasnije takođe iz penala Verdon izjednačio. Ipak, Bugari nisu imali šta da traže do kraja. 

Osman u 11, Cverskov u 31. i Nigren u 33. minutu su doneli domaćinu neverovatnih 4:1. 

Do kraja još tri gola u mreži gostiju, Son je postigao autogol u 68. minutu, potom je Nigren pogodio ponovo za 6:1 u 74, da bi konačnih 7:1 bilo delo Rasmusena Teodora u 86. minutu utakmice. 

U Trnavi zanimljivo, nije Fener izveo najjači sastav, ali je ipak pobedio. King je doveo goste u prednost u 70. minutu, a isti igrač je duplirao prednost 11 minuta kasnije. 

Domaći su uspeli da postignu utešni pogodak u 88. minutu. Tadić je ušao tek pred kraj susreta, Andrej Đurić je igrao ceo meč za Spartak. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke