LK - PSV je gol mašina, prošli i Marsej, Lester...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.03.2022.
20:43
Izvor: Sportske.net

Imamo i prve putnike u četvrtfinale Lige konferencija.

EPA-EFE/Liselotte Sabroe
EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Povezane vesti

Ekipa holandskog PSV-a napunila je ''do vrha'' mrežu Kopenhagena u dve utakmice osmine finala Lige konferencija.

Posle 4:4 u Ajndhovenu pre sedam dana, PSV je večeras kao gost ubedljivo trijumfovao u Kopenhagenu rezultatom 4:0 i plasirao se u četvrtfinale.

Najzaslužniji za ovakav epilog bili su izraelski napadač Eran Zahavi i Nemac Mario Gece.

Zahavi je na asistenciju Gecea postigao vodeći gol u desetom minutu, a Gece je svojim golom duplirao prednost u 38. minutu - 2:0. Tim rezultatom završeno je prvo poluvreme, a u nastavku još jedan Zahavijev gol, u 79. minutu za 3:0. Činilo se da će to biti i konačan rezultat, ali je u nadoknadi vremena Madueke postavio konačnioh 4:0.

Bez Strahinje Pavlovića u sastavu, Bazel je dočekao ekipu Marseja, a domaćima je bila neophodna pobeda od dva gola razlike, s obzirom da je Marsej prvi meč dobio sa 2:1. Međutim, i večeras je Marsej slavio istim rezultatom.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali je Marsej imao jedanaesterac koji u 35. minutu nije iskoristio Harit. Sredinom drugog poluvremena, Bazel je poveo golom Ndojea, a izjednačenje Marseju doneo je Čengiz Under u 74. minutu za 1:1. Preokret i pobedu Marseju doneo je Ronžije u trećem minutu sudijske nadoknade, pa će francuski tim igrati u četvrtfinalu.

Među osam najboljih plasirao se i engleski Lester koji je večeras poražen u Francuskoj od Rena sa 2:1, ali je pre sedam dana na svom terenu slavio sa 2:0, što je i presudilo. Burižo je u osmom minutu doveo Ren u vođstvo, a početkom drugog poluvremena Fofana je izjednačio i Lesteru otvorio vrata četvrtfinala. Flavijen Tajt je u 76. minutu vratio nadu Renu koji je poveo sa 2:1, ali do kraja meča domaći nisu uspeli da makar izbore produžetke, pa je Lester otišao dalje.

U duelu AZ Alkmara i Bodo Glimta igrali su se produžeci. Bodo je prvi meč na svom terenu dobio sa 2:1, a istim rezultatom večeras je AZ dobio u regularnih 90 minuta, uz dva gola Pavlidisa u prvom poluvremenu, a gol za goste postigao je Pelegrino u 26. minutu. U produžecima, Bodo je stigao i do drugog gola preko Sampsteda u 105. minutu, za izjednačenje na 2:2 i taj rezultat je odveo norveški tim u četvrtfinale Lige konferencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke