LK - "Ratnički" Borac piše najlepše stranice svoje istorije, ogroman bod ostao u Banja Luci!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 03.10.2024.
22:58
Izvor: Sportske.net

Slavni Panatinaikos nije mogao do pobede u Republici Srpskoj.

EPA-EFE/BORISLAV ZDRINJA ZIPAPHOTO
EPA-EFE/BORISLAV ZDRINJA ZIPAPHOTO

Povezane vesti

U terminu od 21 sat odigrano je osam utakmica Lige konferencija, a najviše pažnje izazvao je istorijski meč u Banja Luci, gde je domaći Borac na svojoj evropskoj premijeri dočeko grčkog velikana Panatinaikosa i osovjio ogroman bod.

Borac Banja Luka – Panatinaikos 1:1

Domaći su bojažjivo započeli utakmicu na „Gradskom stadionu“ u Banja Luci, a to su Grci umešno kaznili u 10. minutu kada je srpski reprezentativac Filip Mladenović sjajno centrirao, a kapiten „zelenih“ Anastasios Bakasetas zatresao mrežu Borca.

Sve se promenilo u 50. minutu kada je „eskplodirala“ Banja Luka, a Borac izjednačio. Perfektno je iz slobodnog udarca centrirao Sebastijan Erera, a Đorđe Despotović glavom postigao prvi gol Banja Lučana u glavnoj fazi evropskog takmičenja.

Čelsi – Gent 4:2

Poveo je favorit na svom „Stamford bridžu“ u 12. minutu golom novajlije Renata Veige. Čelsi je udvostrulio prednost u prvom minutu drugog dela preko Pedra Neta, a nadu Gentu vratio Cujoši Vatanabe golom za 2:1 posle samo četiri mintua igre.

Muke Čelsija prekratili su Kristijan Enkunku i  Kiran Devsberi-Hol golovima u 63. i 70. minutu za ubedljivih 4:1 u korist „plavaca“. Poraz Genta ublažio je Omri Gandelman.

Lugano – HJK 3:0

Švajcarci su do vođstva došli posle 34. minuta igre golom Antoniosa Papadopulosa, da bi Martim Markeš u 56. minutu duplirao vođstvo Lugana.

Konačan rezultatpostavio je Danijel dos Snantos.

Kopenhagen – Jagjelonija 1:2

Domaćin je poveo u 12. minutu pogotkom defanzivca Pantelisa Hadžidiakosa. Izjednačenje Poljacima doneo je Amfisio Palulu u 51. minutu.

Velika tri boda i još veće slavlje Jagjeloniji u prestonici Danske doneo je Makedonac Darku Čurilov u 98. minutu.

LASK - Djurgarden 2:2

LASK je poveo u 26. minutu golom Valona Beriše, a vođstvo domaćina udvostručio je Florijan Fišer posle samo pet minuta igre u nastavku.

Prednost LASK-a prepolovio je Avgust Priske u 57. minutu, a izjednačenje Đurgardenu doneo Tokmak Enguen u 65. minutu.

Fiorentina- TNS 2:0

Otpor TNS-a „viola“ je slomila u periodu od 65. do 68. minutu kada su mrežu gostiju zatresili Jasin Adli i Mojze Ken.

Petrokub – Pafos 1:4

Moldavci su poveli u 26. minutu golom iz penala  Teodora Lunge, ali su gosti sa Kipra do kraja prvog dela preokrenuli pogocima Žoaa Koreja i Žaža. Na 3:1 povisio je Koreja svojim drugim golom večeras, a konačnih 4:1 u korist Pafosa postavio je Mustafa Name.

Šamrok - APOEL 1:1

Problem za domaćina nastao je u 50. minutu kada je Nil Faruđa dobio crveni karton, što je APOEL iskoristio i poveo devet minuta kasnije golom Konstantinosa Laifisa.

Šamrok je do velikog boda sa igračem manje došao u sudijskoj nadoknadi golom Dilana Votsa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke