LK - Republika Srpska ima klub za evropsko proleće, Borac se sa Kipra vraća kao pobednik!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 24.10.2024.
20:37
Izvor: Sportske.net

Veče iz snova i za Celje.

fk borac banja luka
fk borac banja luka

Povezane vesti

Ono što Borac iz Banja Luke proživljava od starta ove sezone najlepša je priča u istoriji kluba iz Republike Srpske sa velikom tradicijom.

Po prvi put su Banjalučani stigli do glavne faze nekog evropskog takmičenja u pitanju je Liga konferencija, i nisu samo puki učesnici u njemu, naprotiv.

Borac je najpre na svom terenu remizirao sa grčkim Panatinaikosom, a onda večeras odneo sva tri boda sa "GSP" stadiona u Nikoziji i slavio protiv domaćeg Apoela sa 1:0.

Herojsku igru ekipe trenera Mladena Žižovića u trijumf koji će se prepričavati dokle god Borac postoji pretvorio je Stefan Savić, koji je direktno iz slobodnog udarca u  63. minutu doneo radost gostima i probudio snove da ova evropska bajka potraje i do proleća naredne godine.

Veče iz snova i u Celju, gde je domaćin sa ubedljivih 5:1 savladao turski Bašakšehir.

Domaći su bili furiozni u prvom delu i golovima Tamara Svetlina, Ivana Brnića i Svita Seslara poveli sa 3:0. Litvanac Armandis Kučis uvećao je na 4:0, a "utešni" pogodak za goste postigao je Dimitrios Pelkas, a "petarda" je "pukla" kada je Kučis po drugi put na meču zatresao mrežu indisponiranog Bašekšehira, koji je meč završio sa desetoricom posle isključenja Atana.

Čelsi je opravdao ulogu favorita i u Atini bio bolji od domaćeg Panatinaikosa sa 4:1.

Srpski reprezentativci u redovima "zelenih" Filip Mladenović i Nemanja Maksimović, kao i nekadašnji član našeg "A" tima Filip Đuričić nisu mogli ništa protiv premijerligaša. Žoao Feliks je postigao dva, a Mihajlo Mudrik i Kristofer Enkunku po gol za "plavce", dok je Fakundo Peljistri bio jedini strelac za domaćina.

U ostalim utakmicama:

Sent Galen - Fiorentina 2:4

Rapid Beč - Noa 1:0

Đurgarden - Vitorija Gimaraeš 1:2

Gent - Molde 2:1

Harts - Omonija 2:0

Larne - Šamrok Rovers 1:4

Jagijelonija - Petrokub 2:0

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke