LK - Samouništenje Nice, Vest Hem maksimalan, "petarda" u Bukureštu!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 13.10.2022.
22:58
Izvor: Sportske.net

Partizan na poziciji lidera grupe posle poraza kluba sa Azurne obale.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti


Grupa B 

Vest Hem - Anderleht 2:1

"Čekićari" su već posle prvih 45 minuta jasno stavili do znanja da će nastaviti svoj maksimalni niz. Benrama je doveo domaće u vođstvo u 14. minutu, da bi za 2:0 pogodio Boven na isteku pola časa igre. Anderleht je dobrano zapretio u 40. minutu preko Esposita, ali je Areola odlično reagovao. 

Esposito ipak dolazi do svog gola, a Anderleht do utešnog gola - ofanzivac je savladao Areolu u 88. minutu iz penala za konačnh 2:1.

FCSB - Silkeborg 0:5

Rumunski predstavnik je doživeo još jednu katastrofu od strane Silkeborga. Danci su slavili sa 5:0 pre nedelja dana protiv klub iz Bukurešta, večeras su sa istim rezultatom slavili u glavnom gradu Rumunije. Kusk i Klajnge su postigli golove u 12., odnosno 16. minutu za 2:0. Dva tima su bila izjednačena po šansama, ali su gosti bili dosta precizniji. U nastavku još golova u mreži domaćih. U samo sedam minuta primili su još tri gola. Pogodio je rezervista Tengšted u 63. minutu za 3:0, zatim je dva dodao Jorgensen u 68. i 70. minutu za "petardu" na stadionu u Bukureštu.
 
Grupa C

Hapoel Ber Ševa - Leh 1:1

Izraelci su poveli preko Hemeda već u devetom minutu iz penala, ali su gosti iz Poljske izjednačili pred odlazak na pauzu. U 44. minutu za 1:1 pogađa Šizmak. Izraelci su bili agilniji tokom drugog dela igre, Sulejmanov je imao dobru šansu, zatim i Hemed, ali ništa od promene rezultata. Podela bodova u Izraelu. 

Grupa D 

Nica - Slovačko 1:2

Nica dolazi u vođstvo preko Diopa, "desetka" klub sa Azurne obale pogađa već u 14. minutu na asistenciju Brajana. Favreov tim je imao dosta dobrih šansi da poveća prednost, ipak Tiram i Pepe nisu uspeli da realizuju odlične asistencije svojih saigrača. Tokom drugog dela pripretio je i Slovačko i to preko Tomica, ali je Šmajhel bio spreman. Potom je Delor imao šansu, ali je Tomic taj koji koristi svoju narednu veliku šansu. Igrač gostiju pogađa u 75. minutu, Doski upisuje asistenciju za 1:1. Češki predstavnik dolazi do potpunog preokreta. Prvo je Todibo dobio crveni karton zbog agresivnog ponašanja, da bi Renberk samo dva minuta kasnije, u 87. minutu pogodio za 2:1!

Grupa E 

Vaduz - Dnjipro 1:2

Ukrajinci su poveli u 25. minutu preko Hamačea, ali je vođstvo trajalo svega pet minuta. Domaći dolaze do 1:1 u 30. minutu zahvaljujući Rastoderu. Isti igrač je mogao da kompletira preokret, ali je njegov šut iz 68. minuta odbranjen. Samo par minuta ranije videli smo i poništen gol Dovbjika zbog ofsajda. Ukrajinci ipak dolaze do pobede, i to zahvaljujući Dovbjiku i njegovom golu u nadoknadi vremena.

Grupa F 

Šamrok Rovers - Molde 0:2

Molde je slavio protiv Iraca, iako je irski tim bio bolji tokom većeg dela meča. Norvežani su pak bili pribraniji i koristili svoje šanse i greške protivnika. Gosti dolaze do prednosti u 33. minutu, Brejvik upisuje asistenciju a Fofana pogađa za 1:0. Mogao je Fofana do još jednog gola desetak minuta kasnije, ali Manus odlično reaguje. Napadao je Šamrok, ali nikako da dođe do gola - Tovel je imao sjajnu šansu, ali bez izjednačenja. Na drugoj strani Eriksen dolazi do gola samo par minuta posle ulaska na teren. Rezervista postiže gol za 2:0 u 69. minutu. 

Grupa G 

Balkani - Sivaspor 1:2

*Kosovski predstavnik je doživeo još jedan poraz u grupi G. Balkani je poveo golom Takija u 36. minutu, ali je turski predstavnik uspeo da iskustvom i izmenama preokrene meč u drugom delu igre. 1:1 donosi Arslan u 72. minutu, da bi desetak minuta kasnije Angielski kompletirao preokret i pogodio za 2:1 što se ispostavilo i kao konačni rezultat.

Grupa H

Žalgiris - Pjunik 

Litvanci su jako ušli u večerašnji meč, pa su već posle prvog dela igre došli do dva gola prednosti. Ourega je pogodio u 23. minutu za vođstvo, da bi Oliveira u 42. minutu udvostručio prednost Litvanaca. Ipak, drugo poluvreme donosi izjednačeniju igru te jermenski klub uspeva da smanji prednost domaćih u 78. minutu preko Ozbiliza iz penala. Litvanci su uspeli da održe svoju prednost i tako dođu do prve pobede u grupi H.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke